Laptele de capra, leac pentru mai multe boli

O serie de studii recente au aratat  proprietatile unice de vindecare ale laptelui de capra , iar experimentele efectuate de oamenii de stiinta au confirmat ca, spre deosebire de laptele obisnuit de vaca,  laptelede capra aproape ca nu provoaca reactii alergice si tulburari digestive.

Potrivit expertilor din Statele Unite, laptele de capra satisface mai bine nevoile fiziologice ale corpului uman decat laptele de vaca. In ciuda faptului ca continutul principalelor ingrediente alimentare – proteine, grasimi si carbohidrati – in aceste doua bauturi este similar, compozitia lor calitativa difera semnificativ.

Componentele grase ale laptelui de capra au dimensiuni mult mai mici, iar trigliceridele cu lant mediu prezente in acesta contribuie la absorbtia sa rapida de catre tractul digestiv – moleculele de grasime din laptele de capra nu se lipesc impreuna, ca in laptele de vaca, si sunt mai usor de digerat.

Proteinele usoare din laptele de capra il fac unul dintre cele mai sigure alimente pentru persoanele care sufera de alergii. Nu este un secret faptul ca persoanele cu alergii tind sa fie sensibile la proteinele din laptele de vaca. Spre deosebire de principalul sau concurent, laptele de capra aproape nu provoaca reactii alergice si tulburari digestive. Potrivit expertilor americani, 9 din 10 persoane care sunt alergice la laptele de vaca tolereaza  laptele de capra fara nicio complicatie.

Laptele de capra este mai compatibil cu caracteristicile fiziologice ale corpului uman decat laptele de vaca, potrivit expertilor in nutritie si igiena .  Laptele de capra contine o serie de nutrienti valorosi: calciu, fosfati, vitaminele A si B, dar este mult mai usor de digerat decat laptele de vaca.

Citeste si articolul :   Cum sa scapi de o durere de cap fara pastile

Datorita continutului sau ridicat de anumiti acizi grasi, aceasta bautura poate fi foarte utila impotriva mai multor boli, inclusiv calculi biliari, indigestie, chisturi si fibroame si epilepsie in copilarie. De asemenea, ajuta la artrita si alte boli ale articulatiilor si ale pielii. In caz de exacerbare a ulcerului gastric sau duodenal, laptele de capra este un bun adaos la tratament; este utilizat pentru tratarea bolilor gastrointestinale, indepartarea sarurilor de metale grele din corp si curatarea corpului de efectele chimioterapiei. Ajuta in tratamentul tulburarilor tiroidiene.

Contribuie semnificativ la imbunatatirea bunastarii persoanelor in varsta. Laptele de capra este prescris pentru tratamentul tuberculozei si a racelii si este recomandat de pediatri ca agent medicinal si profilactic pentru dermatita atopica la copii.

Autor