Primul caz de tulpina de coronavirus din Africa de Sud detectat in Belgia

Un caz al variantei coronavirusului din Africa de Sud, despre care se crede ca este mai infectios, a fost gasit miercuri pentru prima data in Belgia, potrivit virusologului Marc Van Ranst.

Aceasta a vizat un pacient din Flandra de Vest care a decedat, potrivit agentiei de stiri Belga.

Van Ranst a declarat pe Twitter ca pacientul nu are antecedente cunoscute de calatorie in strainatate.

Publicitate

Publicitate

In plus, opt cazuri noi ale variantei britanice au fost, de asemenea, detectate miercuri in Belgia, a spus el intr-un tweet separat.

Microbiologul si fostul purtator de cuvant al Sciensano, Emmanuel André, a confirmat intr-un tweet ca „noua varianta mai contagioasa au fost detectata miercuri in Belgia”.

„Pentru prima data, am gasit o varianta B.1.351 („ sud-africana ”) la o persoana care nu calatorise”, a adaugat el. „Acesta este, prin urmare, un al doilea tip de varianta care circula in Belgia.”

Celelalte opt variante identificate miercuri sunt variante B1.1.7, potrivit lui André, care au fost detectate de laboratoarele KUL (6), ULiège (1) si UGent (1).

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.