O batrana de aproape 90 de ani dusa la spital cu salvarea si lasata afara, in ger.

O batrana de aproape 90 de ani dusa la spital cu salvarea, dar care n-a fost internata, a fost lasata pana la urma afara, in ger. Inghetata de frig, batrana a stat pe o banca in fata spitalului, apoi pe strada, fara ssi poata anunta rudele. Intr-un final, femeia a fost ajutata de un strain. Un taximetrist a vazut-o si a dus-o acasa fara sa ceara bani.

Conversatia purtata de reporterul Observator si cele doua persoane.

Cosmin Chiana, barbatul care a gasit batrana: Cu o plasa in mana, statea aici langa semn. Am vazut-o, am oprit masina aici, am stat de vorba cu dansa si, mai departe, am plecat s-o duc acasa.

Tanarul era in ziua sa libera, dar cand a vazut batrana asteptand in frig, la doi pasi de Spitalul Judetean de Urgenta din Targu Jiu a mers si a intrebat-o pe cine asteapta, dar a aflat ca femeia nu astepta pe nimeni si nici nu stia incotro ii este casa.

Cosmin Chiana: Era chiar imbracata foarte subtire. Din cate am vazut eu, o camasa de noapte de spital si un flanel lucrat. Erau minus 3 grade, ca m-am uitat in bord, si batea vantul cum bate acum. Au fost bucurosi ca le-am adus-o. S-au dus in casa sa ia banii, sa-mi plateasca. Le-am spus ca nu imi trebuie niciun ban. Nu am adus-o pentru bani.

Pentru doamna Speranta, in varsta de 88 de ani, Cosmin a fost speranta sa. Potrivit spuselor batranei, aceasta a ajuns la spital cu salvarea. A alunecat in curte si si-a luxat mana. Pentru ca nu a suferit o fractura, medicii au decis sa nu o interneze si i-au spus ca poate pleca acasa. Confuza, batrana a iesit din spital, dar n-a stiut incotro sa mearga asa ca s-a asezat pe o banca in fata spitalului.

Speranta Stefanuta: Am stat acolo cat am stat si m-a gasit acolo si m-a luat

Reporter: Taximetristul

Speranta Stefanuta: Stefanuta: Da

Citeste si articolul :   O femeie insarcinata a decedat la Spitalul de Urgenta din Alba Iulia, din cauza COVID-19

Reporter: Dar il cunoasteti pe baiatul asta, l-ati mai vazut

Speranta Stefanuta: Nu-l stiam. El m-a intrebat.

Reporter: Ce v-a intrebat?

Speranta Stefanuta: Unde ma duc. Si i-am spus.

Reporter: Si ce a zis baiatul?

Speranta Stefanuta: A zis “mergi cu mine, ca nu iti iau nimic”.

Reporter: N-aveati cu ce sa veniti din Targu Jiu pana aici?

Speranta Stefanuta: N-aveam, n-aveam cu ce si nici nu stiam.

Rudele batranei nu stiau ca nu a fost internata si ca tremura de frig in ger. Desi au lasat un numar de telefon, nu au fost anuntati ca femeia a fost trimisa acasa in aceeasi zi.

Constantin Stefanuta, fiul femeii: Ea e batrana, domnisoara. Nu mai tine minte, nu mai stie. Murea de frig acolo. Ingheta de frig. Cum sa-i dai drumul la o batrana asa.

Vecin: Asa ceva n-am vazut. Sa lasi omul la poarta pe gerul asta, cu minus. Doamne.

Liviu Cotojman, primar Rosia de Amaradia: E inadmisibil ca o batrana de aproape 90 de ani sa fie alungata din spital in strada tocmai intr-o zi geroasa.

Citeste si articolul :   Cod galben de vreme severa. ANM anunta ploi torentiale, vant puternic si grindina, pana marti seara. Care sunt judetele afectate

Spitalul din Targu Jiu a anuntat ca incidentul este unul regretabil si ca a deschis o ancheta.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.