Noi restrictii in Romania? Orban a facut anuntul

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a anuntat daca vor fi impuse restirctii noi de catre Guvern

„Eu cred ca pana se va descoperi un vaccin si un tratament, singura reactie normala a oamenilor este sa invete cum sa se protejeze de virus. Cu cat mai multi oameni sunt corecti si se protejeaza de virus, cu atat viata va fi mai normala si cu atat economia va fi mai putin afectata.

Nu cred ca noi restrictii trebuie impuse, dimpotriva, trebuie o permanenta actiune de dialog, de informare, de educare, astfel incat oamenii sa inteleaga ca ei sunt cei care trebuie sa se protejeze si sa ii protejeze si pe cei din jur”, a declarat Orban.

Premierul a mentionat faptul ca masurile actuale trebuie respectate.

„M-as bucura sa se gaseasca cat mai curand un vaccin, dar pana se va gasi un vaccin aplicabil, daca vrem sa reluam o viata normala va trebui sa suportam mici chestii, cum e masca sau alte lucruri, sa ne dezinfectam, sa ne spalam pe maini mai des, sa renuntam la gesturile de prietenie si de afectiune pe care le facem fata de cei apropiati – lucruri relativ simple. Cred ca omul nu s-a nascut cu cravata la gat, de exemplu.

Citeste si articolul :   Scolile raman inchise si in septembrie? Anuntul facut de Premierul Orban

Cu toate astea, ne-am obisnuit cu cravata la gat. Omul nu s-a nascut incaltat. Ma uit uneori si acum, pe gazon, la pantofi cu cui. Si cu toate astea, omul s-a obisnuit cu astfel de lucruri si cred ca adaptabilitatea noastra este cea care trebuie sa genereze resortul de evolutie si de miscare intr-o directie, care mi se pare fireasca si normala”, a spus premierul.

Autor