In 16 localitati din Romania se inchid restaurantele si cafenelele

Comitetul pentru situatiile de urgenta a decis inchiderea restaurantelor si cafenelelor din 16 localitati din Arad .

Aceasta masura a fost luata dupa ce numarul cazurilor de imbolnaviri cu coronavirus in mai multe zone din judet a depasit cifra de 1,5 la mia de locuitori.

Supendarea activitatii este temporara si este in vigoare pana pe 22 septembrie, orele 24 00.

Potrivit autoritatilor. in prezent, in Arad sunt 1499 de persoane diagnosticate cu COVID-19 si 66 au decedat.

Publicitate

In urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare, au fost inregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Romania a inregistrat miercuri un bilant national ingrijorator in ce priveste cazurile COVID. Pana astazi, 16 septembrie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Citeste si articolul :   Din nou lacatul pe usa? Decizia DSP

Numarul mare de cazuri de infectare ar fi pus pe seama masurilor de relaxare in ce priveste functionarea restaurantelor la interior, de la 1 septembrie.

Totodata, se asteapta o noua crestere a cazurilor COVID si incepand cu data de 1 octombrie, avand in vedere deschiderea noului an scolar si alegerile locale.

Pana astazi, 4.285 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat. Totusi, Ludovic Orban spune ca nu se vor impune noi masuri la nivel national.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.