Anunt oficial: Cand se redeschid restaurantele in Romania si ce se intampla cu vacantele si calatoriile

Conform postarii de pe pagina oficiala de Facebook a Ministerului Turismului, terasele s-ar putea redeschide pe data de 1 iunie, iar restaurantele pe data de 15 iunie. Mai mult, tot din data de 15 iunie, s-ar putea relua si activitatea generala pentru vacante si calatorii.

”Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri – Directia Generala Turism, Emil-Razvan Pirjol, a participat astazi, 18 mai 2020, alaturi de premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan si seful Cancelariei Prim-Ministrului Ionel Danca la intalnirea cu reprezentatii din industria HoReCa, in vederea continuarii consultarilor referitoare la reluarea activitatii acestui sector economic, in conditii de siguranta.

Discutiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic in Romania, a activitatii teraselor si cafenelelor, precum si masurile de sprijin necesare pentru redresarea acestui sector afectat de pandemia SARS-CoV-2. Astfel, daca situatia epidemiologica o va permite, se ia in calcul redeschiderea teraselor pe data de 1 iunie. De asemenea, se are in vedere si redeschiderea restaurantelor, dar si reluarea activitatii generale pentru vacante si calatorii pentru data 15 iunie.

”Guvernul sustine, prin masuri active, reluarea activitatii sectorului HoReCa, atunci cand situatia epidemiologica o va permite, insa aceasta etapa trebuie atent pregatita, in conditii de siguranta sanitara pentru cetateni”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Totodata, prim-ministrul a subliniat ca, la nivelul Guvernului, sunt in etapa avansata de pregatire mai multe masuri de sprijinire a economiei de care va beneficia si industria HoReCa. In acest sens, sunt avute in vedere acordarea de garantii guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru si investitii, prelungirea acordarii somajului tehnic pentru sectoarele care nu isi pot relua activitatea, intr-o prima etapa, iar, ulterior, sustinerea din fonduri guvernamentale a unei parti a cheltuielilor de salarizare pentru angajatii ale caror locuri de munca vor fi mentinute de angajatori”, scrie pe pagina sa oficiala de Facebook, Ministerului Turismului.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.