Investitie de peste 8 milioane de euro din fonduri europene in cel mai mare spital din Galati

Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” se va transforma din temelii in urma unui proiect cu fonduri europene coordonat de Consiliul Judetean Galati. Marti, reprezentantii institutiei au dat ordinul de incepere a lucrarilor evaluate la peste 8 milioane de euro.

Potrivit contractului, pentru prima data de la infiintarea spitalului vor fi inlocuite si modernizate conductele, instalatiile pentru transportul fluidelor, tevile de apa si de caldura si ferestrele. De asemenea, vor fi schimbate lifturile si vor fi montate sisteme noi de climatizare.

Salile de operatii vor fi dotate cu sisteme moderne de tratare a aerului, iar spitalul va avea sisteme de producere a energiei din surse regenerabile. Pentru a reduce efectele asupra mediului, echipamentele cu un consum energetic mare vor fi inlocuite, iar la exterior, cladirea spitalului va fi acoperita cu placi compozit.

„Pentru prima oara de la infiintarea spitalului, conductele din subsolul unitatii medicale si instalatiile pentru transportul fluidelor vor fi schimbate. Apoi, vor fi modernizate instalatiile de distributie si transport agent termic si instalatiile de distributie a apei. Vom schimba toate ferestrele, in sectiile unde nu s-a mai intervenit de peste cinci ani.

De asemenea, pentru reducerea costurilor de intretinere se vor monta sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, iar echipamentele cu un consum energetic mare vor fi inlocuite. Vom schimba 12 lifturi ale spitalului, iar toate saloanele vor avea sisteme de climatizare. In plus, in salile de operatie vom introduce un sistem modern de tratare a aerului. Fata spitalului se va schimba total, dupa ce vom finaliza si partea de anvelopare, care va fi facuta cu placi compozit”, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.