Ce spune medicul Dan Crainic despre femeia de 39 de ani care a decedat din cauza noului virus, desi nu avea alte boli

O femeie din Alba Iulia, de 39 de ani, care nu suferea de nicio boala, a decedat dupa ce a fost diagnosticata cu noul virus.

Femeia a fost internata in spiatal la sfarsitul saptamanii trecute, iar medicii spun ca plamanii ei erau in mare parte deteriorati. La internare avea o stare stabila. Dintr-o data starea sa s-a agravat si in weekend a decedat.

Ce spune medicul Dan Crainic, directorul medical al Spitalului de Urgenta Alba Iulia.

„S-a efectuat de urgenta o tomografie computerizata care a ridicat suspiciunea unei pneumonii extinse bilaterale de COVID, motiv pentru care a fost internata de urgenta in ATI la izolare si i s-a recoltat testul. Aici a fost monitorizata si tratata conform protocolului, i s-a adminsitrat medicatia care era necesara. Starea ei a fost relativ stabila o perioada, dupa care brusc, in jurul orei 16-17, bolnava a facut stop cardiorespirator. A fost de urgenta resuscitata si intubata si ventilata mecanic. A fost ventilata mecanic si dupa pranz a facut nou un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat si s-a declarat decesul”, a declarat medicul pentru Digi24

„Plamanii aratau extrem de rau, era o pneumonie extinsa bilaterala cu acumulari in alveole, practic foarte putin din plamani mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafata pulmonara cu care sa respire”, a mai spus medicul.

„Manifestarile acesti boli sunt neasteptate. Aici nu prea vad o solutie in cazul acesta, ca s-ar fi putut face ceva. De obicei formele astea grave cam asa se intampla, pacienta este relativ bine si dintr-o data se prabuseste. Asa s-a intamplat si in cazul asta”, a precizat medicul pentru sursa citata mai sus.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.