Cinci bauturi revigorante care va pot inlocui cu usurinta cafeaua de dimineata

Pentru multi, cafeaua a devenit  de mult timp sinonima cu veselie si cheia pentru o zi buna. Dar nu numai ea te poate ajuta sa te trezesti corect si sa te simti odihnit.

Iata cateva bauturi grozave care pot deveni cu usurinta preferatele tale   dimineata, mai ales daca ai de gand sa folosesti mai putina cofeina .

Suc de portocale

Proaspat stors, nu suc de portocale din supermarketuri. Revigoreaza si energizeaza perfect si, de asemenea, ajuta la ameliorarea durerilor de cap si la normalizarea tensiunii arteriale.

Dar nu-l beti pe stomacul gol. Nu trebuie sa cumparati un storcator electric urias pentru gatit, puteti folosi unul manual.

Publicitate

Apa cu lamaie

La fel ca sucul proaspat stors, este mai bine sa nu beti pe stomacul gol, ci mai intai sa luati micul dejun. Apa cu lamaie ajuta organismul sa se trezeasca bine si imbunatateste starea de spirit, avand un efect pozitiv asupra sistemului nervos.

Cacao

De obicei este considerata mai mult o bautura de seara, dar asta nu inseamna ca nu poate fi bauta dimineata. Mai mult, este perfecta  pentru dimineata. Dar daca urmati aportul de calorii, nu uitati ca cacao (mai ales daca va place sa adaugati mult lapte ) este o bautura mult mai bogata  in calorii decat cafeaua.

Ginseng

Radacina de ginseng este un tonic excelent de adaugat in ceai. Ginsengul stabilizeaza tensiunea arteriala, amelioreaza rapid somnolenta si imbunatateste functia creierului. Are un gust specific care nu place tuturor, asa ca merita sa adaugati putin zahar sau miere la ceaiul cu ginseng.

Ceai de ghimbir

La fel ca ginsengul, aceasta bautura nu este pe gustul tuturor, dar functioneaza excelent pentru a te trezi  dimineata. Ceaiul de ghimbir are un efect stimulator pe termen lung, imbunatateste starea de spirit si amelioreaza oboseala.

Autor