Ce magazine se deschid din 15 mai, la mall. De unde iti poti cumpara haine

Din 15 mai se ridica starea de urgenta in Romania, dar vor ramne anumite restrictii. Poti iesi afara fara declaratia pe propria raspundere, dar sa vedem si unde putem merge sa ne facem cumparaturile si doar cele alimentare. A venit vremea calda si dupa ce am stat destul in casa si cantarul ne arata ca am depasit masura hainelor, va trebui sa ne cumparam altele

Ludovic Orban anunta ca raman deschise si farmaciile, spalatoriile si magazinele alimentare din mall.

Ludovic Orban a anuntat miercuri, intr-o scurta declaratie, ca unele magazine din mall ar putea fi redeschise, cu o singura conditie.

”E normal ca pentru aceste magazine cu intrari exterioare, chiar daca sunt in interiorul mall-ului, ele vor fi deschise. Cum de altfel vor fi deschise in malluri farmaciile, magazinele care au produse alimentare, spalatoriile, astea au fost accesibile si in perioada starii de urgenta”, a spus Premierul.

Publicitate

Deci, magazinele din mall care au intrarile exterioare se vor putea redeschide din 15 mai.

Citeste si articolul :   Tone de fructe si legume romanesti aruncate la gunoi. Ce spun fermierii romani

Ce se mai deschide din 15 mai

O serie de afaceri, cum sunt frizeriile, saloanele de coafura sau cabinetele stomatologice, se vor redeschide din 15 mai, a anuntat, presedintele Klaus Iohannis.

Principalele masuri anuntate de Iohannis:

Dupa 15 mai putem in principiu sa ne miscam in interiorul localitatii, unde avem treaba. dar este bine sa nu exageram, dar nu va mai fi nevoie sa declaram in prealabil unde mergem.

Asa-numita relaxare se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind cam de 2 saptamani, de regula.

Primele masuri le vom lua din 15 mai, iar urmatorul calup de relaxare va veni probabil la inceputul luni iunie, pe urma la mijlocul lui iunie si asa mai departe.

Din 15 mai vom avea de exemplu la dispozitie iarasi saloanele de ingrijire personala, deci se vor redeschide saloanele de coafura, frizerie si asa mai departe.

Din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomoatologice, muzeele.

Citeste si articolul :   In 16 localitati din Romania se inchid restaurantele si cafenelele

Dar toate in conditii speciale de distantare sociala, de igiena.

Cu totii vom purta masca de protectie cand suntem in spatii publice inchise si, de asemenea, cand ne deplasam cu transportul public in comun. Sunt masuri obligatorii.

Deplasarile, in esenta, vor fi restrictionate atunci cand se va pleca din localitate. Vor fi si exceptii: va fi voie sa se plece din localitate in interes de serviciu, pentru probleme medicale, este posibil sa se iasa pentru sport indovidual, pentru mers cu bicicleta in afara localitatii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.