Pentru sanatatea mintala si a inimii: cinci beneficii ale uleiului de peste

Uleiul de peste este un ulei care se obtine din anumite tipuri de pesti, cum ar fi somonul, heringul, sardinele , etc. Majoritatea beneficiilor uleiului de peste pentru sanatate se datoreaza acizilor grasi omega-3 pe care ii contine, care sunt foarte importanti pentru inima noastra  si creierul nostru . Iata cateva beneficii ale uleiului de peste.

Ajuta la combaterea inflamatiei

Pestii grasi sunt una dintre cele mai bune surse de acizi grasi omega-3. Daca corpul tau nu are omega-3, dar are un continut ridicat de grasimi omega-6, te poate pune in pericol de inflamatie cronica, care la randul sau  iti poate creste sansele de a dezvolta boli precum cancerul, artrita si bolile de inima. Prin urmare, este foarte important sa obtineti suficienti acizi  omega-3 prin alimente sau suplimente. Nu uitati insa sa va consultati medicul inainte de a utiliza suplimente speciale.

Sprijina sanatatea inimii

Uleiul de peste poate fi benefic pentru sanatatea inimii, in special pentru acei oameni care au deja probleme cu motorul principal al corpului nostru. O revizuire din 2017 a studiilor a constatat ca administrarea suplimentelor de ulei de peste poate preveni atacurile la persoanele cu boli coronariene. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca consumul regulat de ulei de peste reduce riscul spitalizarii persoanelor cu insuficienta cardiaca. Oamenii de stiinta speculeaza ca acest lucru se datoreaza proprietatilor antiinflamatorii ale uleiului de peste. Pentru persoanele cu probleme cardiace, recomanda sa manance cel putin doua portii de peste pe saptamana.

Poate imbunatati functia creierului

Uleiul de peste este bogat in acid docosahexaenoic (un tip de acid gras omega-3), care este esential pentru construirea celulelor creierului. Persoanele cu tulburari neurologice degenerative au adesea niveluri scazute ale acestui acid. Un studiu din 2010 a constatat ca administrarea zilnica de suplimente de acid docosahexaenoic a ajutat oamenii sa obtina performante mai bune la testele de memorie si invatare.

Publicitate

Poate imbunatati sanatatea mintala

Inflamatia in organism este asociata nu numai cu bolile de inima, ci si cu probleme de sanatate mintala, cum ar fi anxietatea si depresia. Aportul regulat de ulei de peste poate ajuta la reducerea inflamatiei in celulele creierului si la reducerea simptomelor depresiei, cum ar fi tristetea, oboseala crescuta, schimbarile de dispozitie si multe altele.

Sustine dezvoltarea fatului in timpul sarcinii

Uleiul de peste ofera substantele nutritive necesare pentru dezvoltarea copilului . Acizii grasi omega-3, care sunt bogati in ulei de peste, contribuie la dezvoltarea functiilor creierului copilului, sustin dezvoltarea vederii sale si reduc probabilitatea unor alergii viitoare.

Autor