Pentru cine este uleiul de peste sanatos?

Uleiul de peste contine acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, pe care organismul nu ii poate sintetiza singur, vin doar cu alimente. De asemenea, acest produs contine vitaminele A si D liposolubile si un oligoelement: magneziu, iod, calciu, fosfor.

Spre deosebire de multe alte grasimi, uleiul de peste nu este practic folosit de organism pentru „depozitare” sub forma de tesut adipos subcutanat, ci este utilizat pentru a construi stratul lipidic al celulelor.

Omega-3 cresc sensibilitatea la insulina, care accelereaza metabolismul si ajuta la construirea muschilor la epuizare si la arderea excesului de calorii, daca exista. De asemenea, ca rezultat al cercetarilor, s-a dovedit ca administrarea de ulei de peste reduce nivelul de cortizol, un hormon care descompune fibrele musculare. Un nivel prea ridicat al acestui hormon incetineste sinteza proteinelor. Efectul antiinflamator ajuta la regenerarea muschilor dupa antrenamente intense.

Astfel, uleiul de peste este benefic in timpul sportului pentru a construi masa musculara si pentru a pierde in greutate pentru a reduce grasimea corporala prin accelerarea metabolismului.

Publicitate

Acest produs este util si pentru organismul slabit de boli, varstnici si copii, in perioada de recuperare, pentru prevenirea deficientelor de vitamine. Vitaminele A si D accelereaza cresterea corpului, regenerarea pielii, a parului, a unghiilor si sunt responsabile pentru rezistenta oaselor si sanatatea ochilor.

Ulei de peste daunator

In ciuda beneficiilor uleiului de peste, exista contraindicatii pentru administrarea acestuia.

– Uleiul de peste poate creste riscul de sangerare, prin urmare, cu reducerea coagularii sangelui si consumul de medicamente – anticoagulante, uleiul de peste este contraindicat. Luati cu precautie in caz de exacerbare a colecistitei sau pancreatitei. In timpul sarcinii si alaptarii, se recomanda sa consultati medicul cu privire la utilizarea uleiului de peste. Daca este luat incorect sau prea mult din produs, este posibila o reactie din stomac si intestine: greata, eructatii, diaree.

Produsul este utilizat ca supliment alimentar pentru deficientele de vitamine, rahitism. De asemenea, pe baza uleiului de peste, se produc medicamente pentru prevenirea si tratamentul aterosclerozei.

Autor