De ce este bine sa mananci cel putin 2 curmale in fiecare zi

Curmalele sunt o delicatesa incredibil de gustoasa, recomandata iubitorilor de dulciuri in timp ce urmeaza o dieta.

Curmalele  au cel mai mare procent de carbohidrati din orice alt fruct – peste 60 la suta, dar aceste zaharuri nu sunt foarte daunatoare organismului. La urma urmei, curmalele contin si acizi: niacina, riboflamina si acid pantotenic. Acestea favorizeaza absorbtia glucidelor, regleaza nivelul glicemiei. Aceste fructe contin inca 23 de tipuri de aminoacizi diferiti care nu se gasesc in majoritatea celorlalte fructe.

Curmalele  au un continut ridicat de minerale: cupru, fier, magneziu, zinc, mangan, potasiu, calciu, fluor si altele; precum si vitaminele: A, C, B1, B2, B6. Zece curmale pot satisface cerintele zilnice ale corpului pentru cupru, magneziu si sulf.

Pectina si fibrele dietetice din curmale reduc riscul anumitor tipuri de cancer si au un efect benefic asupra sistemului digestiv. Curmalele nu contin deloc colesterol. Produsul are un continut scazut de calorii, in ciuda continutului ridicat de carbohidrati, de aceea se recomanda utilizarea acestora in locul dulciurilor in timpul dietelor.

Inca din cele mai vechi timpuri, se credea ca fructele palmierelor de curmale ofera putere, rezistenta, cresc speranta de viata si sporesc capacitatea organismului de a rezista la diverse infectii.

Citeste si articolul :   Ce alimente nu trebuie consumate cand ai raceala sau gripa

Curmalele  sunt incredibil de sanatoase, deoarece 5 curmale mari contin 18% din necesarul zilnic de fibre, ceea ce imbunatateste metabolismul si corpul este curatat de toxine .

In plus, fructele uscate contin potasiu, magneziu si cupru, care sunt esentiale pentru buna functionare a organelor interne.

Potasiul este esential pentru inima, deoarece reduce riscul de accident vascular cerebral si atac de cord. Cuprul este esential pentru metabolism, iar magneziul este implicat in digestia si absorbtia nutrientilor din organism.

In plus, curmalele contin multe vitamine, in special vitaminele B5 si B6, vitamina A. Acidul folic continut in produs este util femeilor insarcinate, deoarece este implicat in formarea sistemului nervos fetal.

Fructele uscate contin niacina in cantitati suficiente, ceea ce asigura activitatea vitala a celulelor, imbunatateste concentrarea si memoria.

Cercetarile au aratat ca aceste fructe  contin o cantitate record de polifenoli necesari pentru a preveni cancerul, osteoporoza si bolile cardiovasculare.

Desi sunt foarte dulci, aceste fructe uscate normalizeaza nivelul zaharului din sange si promoveaza pierderea in greutate, dar reduc si riscul de diabet.

Autor