De ce este util uleiul de peste ?

Uleiul de peste a fost mult timp considerat o pastila magica. Si din motive bine  intemeiate.

Care sunt beneficiile uleiului de peste

Uleiul de peste contine pana la 30% omega-3. Acesti acizi grasi sunt indispensabili: sunt necesari organismului, dar nu stie sa-i sintetizeze singuri. Prin urmare, trebuie sa le primeasca cu mancare.

In acest context, acizii omega-3 au fost inclusi in ghidurile medicale internationale pentru prevenirea si tratamentul bolilor cardiovasculare.

1. Uleiul de peste imbunatateste  sanatatea inimii

Diversi oameni de stiinta au stabilit o relatie clara: cu cat o persoana mananca mai des peste, cu atat este riscul mai mic sa  dezvolte de boli de inima.

Publicitate

2. Sprijina sanatatea mintala

Creierul are aproape 60% grasime, cea mai mare parte fiind asociata cu omega-3. Prin urmare, oamenii de stiinta presupun ca acizii omega-3 sunt necesari pentru functionarea normala a substantei cenusii.

Exista studii care demonstreaza ca administrarea de ulei de peste reduce probabilitatea tulburarilor psihice la persoanele cu risc. S-a demonstrat ca doze mai mari de aceeasi grasime reduc simptomele tulburarii bipolare.

Citeste si articolul :   Orez alb sau orez brun?

3. Te ajuta sa slabesti

Suplimentele cu ulei de peste pot ajuta la normalizarea greutatii la fel de eficient ca si exercitiile de trei ori pe saptamana timp de 45 de minute.

4. Sprijina  sanatatea ochilor

Se stie ca persoanele care nu primesc suficienta cantitate de omega-3 sunt mai susceptibile de a experimenta tulburari de vedere legate de varsta. Cu toate acestea, cercetarile pe aceasta tema sunt inca insuficiente.

5. Reduce tensiunea arteriala

Potrivit expertilor de la Cleveland Clinic, acizii grasi omega-3 scad tensiunea arteriala la fel de eficient ca modificarile stilului de viata, cum ar fi exercitiile fizice sau reducerea aportului de sare. Si aceasta este o veste buna pentru cei care sufera de hipertensiune.

6. Are proprietati antiinflamatorii

In mod normal, inflamatia este chiar benefica: acesta este modul in care sistemul imunitar combate infectiile. Dar inflamatia cronica persistenta este cu siguranta daunatoare. Ei sunt adesea responsabili de dezvoltarea obezitatii, diabetului, bolilor de inima, artritei reumatoide, astmului .

Citeste si articolul :   Ghid pentru o postura buna

Uleiul de peste incetineste inflamatia si ajuta la ameliorarea simptomelor.

7. Reduce depresia

Uleiul  de peste imbunatateste semnificativ bunastarea persoanelor cu depresie. Mai mult, la 67% dintre participantii la unul dintre studii, simptomele acestei tulburari mentale dupa un curs de omega-3 au disparut aproape complet.

8. Imbunatateste starea pielii

Acizii grasi omega-3 sunt implicati activ in metabolismul epidermei. Daca nu sunt suficiente, pielea incepe sa piarda umezeala, se desprinde, este mai usor sa se irite si sa se infecteze.

Uleiul de peste ajuta la mentinerea sanatatii pielii. In plus, imbunatateste psoriazisul.

Publicitate

Publicitate

Autor