Florin Citu a dat vestea: „Pe 1 iunie revenim la normalitate. Mergem mai repede decat ne-am programat”

Premierul Romaniei, Florin Citu, a dat vestea cea mare. Potrivit sefului Guvernului, Romania ar putea reveni la normalitate incepand cu data de 1 iunie. “Asa cum arata azi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de romani la sfarsitul lunii iulie”, a declarat Citu.

Seful executivului a anuntat ca a luat masuri pentru a accelera campania de vaccinare astfel incat economia sa poata fi deschisa incepand cu data de 1 iunie.

„Cerusem o analiza din momentul in care am luat decizia referitoare la supermarketuri, ce se intampla cu traficul. Pe mine ma intereseaza in timpul zilei, la fiecare ora. De asta dureaza mai mult, e o analiza care sa ia in calcul contextul. In perioada Pastelui magazinele sunt mai aglomerate. De aceea, analiza dureaza mai mult, ca sa intelegem implicatiile masurilor pe care le-am luat in ultima perioada.

Astazi voi anunta constituirea unui comitet interministerial prin decizia premierului care sa asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a Romaniei. Vom incepe! Acesta este primul jalon, prima borna pe care o punem pentru a reveni la normalitate”, a transmis Florin Citu in cadrul unei conferinte de presa.

Cinci milioane de romani, vaccinati pana la sfarsitul lunii mai

„Despre campania de vaccinare, sunt doua luni foarte importante pentru noi – lunile aprilie si mai – pentru ca in aceste doua luni vom aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intra in Romania.

Sunt foarte importante pentru ca la finalul lunii mai ar insemna in cel mai pesimist scenariu sa avem aproape cinci milioane de persoane vaccinate si intr-un scenariu mai optimist – 6,3 milioane.”, a mai spus Citu.

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu, prima reactie dupa demiterea Guvernului Citu: "L-am zburat"

„Cinci milioane de persoane vaccinate este o cifra importanta pentru noi pentru reprezinta aproape 35 la suta din populatia adulta care trebuie vaccinata si este momentul important ca la sfarsitul lunii mai sa vorbim despre revenirea economiei”, a mentionat premierul Citu.

„Fac un apel la politicieni, la coalitia de guvernare, la primarii alesi, la consilierii judeteni si locali, cu totii sa mearga si sa prezinte datele din campania de vaccinare.

Toti romanii sa stie si sa aiba informatiile la zi in ceea ce priveste campania de vaccinare”, a mentionat seful Guvernului.

„Mergem mai repede decat ne-am programat, dar este important ca toata lumea sa vrea sa se vaccineze. Daca mergem sa ne vaccinam, intai trebui sa ne programam pe plaforma de vaccinare, vom putea vorbi de 10 milioane de persoane vaccinate. Avem dozele programate

Vom putea vorbi de 10 milioane de persoane vaccinate la sfarsitul lunii iulie”, a mai spus premierul.

„Sunt 70% dintre persoane adulte si putem vorbi clar de o redeschidere a economiei in totalitate”, a dat asigurari Florin Citu.

Citeste si articolul :   Inca un focar intr-un spital din Romania. Declaratia directorului DSP si a prefectului

Premierul a explicat ca a discutat cu membrii CNCAV pentru ca la „mijlocul lunii aprilie sa putem sa vaccinam 100.000 de persoane pe zi”.

Autor