Daca nu va creste numarul cazurilor de coronavirus s-ar putea relua spectacolele in aer liber

Palatul Victoria, a avut loc o intalnire cu reprezentantii teatralor. S-a discutat despre reluarea spectacolelor in aer liber, dar si a repetitiilor in conditii de siguranta sanitara atat pentru actori si personalul de suport, conform unui comunicat al Executivului.

„Consultarile premierului Ludovic Orban au continuat astazi cu reprezentantii artelor teatrale, discutiile fiind concentrate asupra masurilor de sustinere a domeniului cultural atat in perioada imediata, cat si pe termen mediu si lung. Preocuparea comuna a reprezentantilor Guvernului si artelor teatrale este legata de reluarea productiilor de spectacol (repetitiilor) si a activitatii culturale, in conditii de siguranta sanitara atat pentru actori si personalul de suport, cat si pentru cetateni”, potrivit comunicatului.

Astfel, intr-o prima etapa, in functie de evolutia epidemiologica, va fi analizata reluarea spectacolelor in aer liber cu respectarea normelor de protectie sanitara si de distantare fizica.

„Viata culturala imbogateste viata oamenilor si societatea. Sustin un plan de sprijinire a sectorului cultural, inclusiv vom analiza punerea la dispozitie a unor granturi pentru sectorul cultural independent. De asemenea, imi doresc reluarea activitatii culturale, insa in functie de evolutia epidemiologica si in baza unui plan bine gandit, astfel incat sa nu existe riscuri de infectare a participantilor la manifestarile culturale”, a subliniat prim-ministrul.

De asemenea, premierul Orban a afirmat ca vor fi mentinute formele de sprijin pentru angajatii din activitatile care vor ramane restrictionate prin decizii guvernamentale (plata somajului tehnic), iar in perspectiva reluarii activitatii vor fi decise masuri active de sustinere, prin asigurarea din fonduri bugetare a unei parti din cheltuielile de salarizare pentru angajatii care isi vor pastra locurile de munca, se arata in comunicat.

Citeste si articolul :   Studiu: In timpul pandemiei, europenii au neglijat sanatatea orala

La consultarile de astazi cu reprezentatii artelor teatrale, alaturi de primul-ministru au participat vicepremierul Raluca Turcan si ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Autor