Dr. Fauci: “Daca vrei cu adevarat sa-ti mentii sistemul imunitar functional, exista 3 lucruri pe care sa le faci si nu te costa nimic”

Dr. Anthony Fauci este directorul Institutului National de Alergii si Boli Infectioase din SUA.

Fauci spune ca cele mai bune modalitati de a controla pandemia sunt masurile pe care le recomanda la nesfarsit de luni de zile: o igiena buna a mainilor, purtarea mastilor si distantarea sociala.

Medicul a vorbit si despre importanta vitaminelor pentru o imunitate crescuta. Astfel, un organism care area o imunitate buna este mai putin vulnerabil in fata noului coronavirud. Dr. Fauci recomanda Vitamina D si Vitamina C.

Stim din multe studii stiintifice ca lipsa de vitamina D poate duce la un risc mai mare de infectie si asta s-a vazut in timpul pandemiei.

Pe langa reducerea inflamatiei in organism, vitamina D ajuta si la absorbtia si fixarea calciului, mentinand oasele sanatoase si puternice, asa ca este bine ca oamenii de toate varstele si culorile sa se asigure ca primesc suficient.

Vitamina C, la fel ca vitamina D, este un alt nutrient puternic. Ne ajuta corpul sa absoarba fierul.

Citeste si articolul :   Rezidenti infectati cu noul virus la Elias. Spitalul nu a anuntat

Atat Clinica Mayo, cat si Harvard Health spun ca o doza mai moderata de aproximativ 100 mg de vitamina C pe zi ar trebui sa fie suficienta pentru majoritatea oamenilor. Totusi, dr Fauci recomanda 1.000 de miligrame.

Cu alte cuvinte, puteti obtine practic ceea ce aveti nevoie de la o ceasca de capsuni, cativa ardei grasi verzi sau 2 cani de varza.

“Daca doriti cu adevarat sa va mentineti sistemul imunitar functionand optim, exista lucruri pe care le faceti, care sunt lucruri normale”, a spus Fauci.

Cele mai bune 3 sfaturi de imunitate ale lui Fauci:

1. „Dormiti suficient”.

Pentru majoritatea dintre noi, asta inseamna sapte pana la opt ore de somn pe noapte.

2. „Tine o dieta buna”.

Toate acele fructe si legume bogate in vitamine mentionate mai sus va vor ajuta.

In general, inclinarea catre o dieta in stil mediteranean , bogata in legume, ulei de masline, cereale integrale, peste si cateva fructe, este o idee minunata pentru a incepe.

Citeste si articolul :   Cat de sanatos este sa mananci broccoli

3. „Incercati sa evitati sau sa atenuati stresul sever, despre care stim ca poate avea uneori un impact asupra sistemului imunitar”.

Unele dintre cele mai bune (si cele mai simple) modalitati proprii de combatere a stresului includ exercitii regulate, meditatia, practicarea respiratiei profunde, relaxarea intr-o baie fierbinte, primirea unui masaj, ascultarea de muzica, petrecerea timpului singur si petrecerea cu persoana preferata.

„Aceasta este o viata mult mai sanatoasa decat sa oferiti organismului tot felul de suplimente”, a spus Fauci despre cele trei sfaturi ale sale.

Autor