7 plante care curata aerul mai bine decat aparatele electrice

Plantele absorb dioxidul de carbon si elibereaza oxigen; stim cu totii acest lucru din scoala elementara. Dar unele plante pot face mult mai mult, de exemplu, pot purifica aerul din casa ta si pot elimina substante toxice din ea

1. Aloe vera.

Uneori este numita „bomba de oxigen” datorita capacitatii sale de a creste nivelul de oxigen din casa ta. De asemenea, poate absorbi mai mult dioxid de carbon, monoxid de carbon si formaldehida decat celelalte plante. Ca planta tropicala, are nevoie de sol usor si bine drenat.

Este cunoscuta sub numele de planta suculenta, deci nu trebuie udat des.

2. Crinul pacii

Aceasta planta nu numai ca arata frumos, dar si curata perfect aerul de formaldehida, benzen, xilen, tricloretilena si amoniac. De fapt, este in fruntea listei NASA cu cele mai bune plante de curatare. Este nevoie de putina umbra si udare saptamanala pentru a supravietui, deci este usor de ingrijit.

3. Chlorophytum crestat.

Este o planta de apartament cu adevarat obisnuita si poate creste in lumina soarelui indirecta. De asemenea, poate filtra in mod eficient toxinele dintr-o suprafata de 200 de metri patrati. Absoarbe vapori de benzina, formaldehida, stiren si monoxid de carbon.

Publicitate

4. Tarhon (mexican)

Datorita capacitatii sale de a creste in conditii de lumina slaba si a persistentei si usurintei sale de crestere, acest lucru il face o alegere buna pentru cei care cauta aer curat.

5. Iedera.

Nu trebuie confundat cu iedera otravitoare, iedera engleza poate elimina 60% din toxine si 58% din fecale in decurs de 6 ore. Planta necesita 4 sau mai multe ore de lumina directa a soarelui pe zi, deci este mai bine sa o pastrati langa o fereastra. (Poate fi toxic atunci cand este mancat de pisici si caini.)

6. Crizantema.

Pe langa indepartarea benzenului, s-a descoperit ca elimina pana la 90% din formaldehida in 24 de ore. Asezati-le langa o fereastra in lumina directa a soarelui pentru a induce mugurii sa se deschida si sa obtina efectul purificator de aer.

Citeste si articolul :   14 plante de interior care nu au nevoie de lumina

7. Epipremnum aureum

Aceasta planta de neuitat este cea mai buna alegere pentru purificarea aerului, deoarece reduce semnificativ nivelurile de benzen si tricloretilena. Da-i putina lumina indirecta stralucitoare si urmareste-o cum creste si te ajuta sa respiri! (trebuie evitat daca aveti animale de companie; daca este ingerat, poate provoca umflaturi ale gurii).

Publicitate

Autor