5 plante care va ajuta in tratarea hipertensiunii

Hipertensiune arteriala (HTA) reprezinta un factor de risc cardiovascular major cu incidenta in continua crestere si se defineste drept cresterea valorilor tensionale.
Daca tensiunea nu este controlata, pot aparea infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. Dar pastilele singure nu sunt suficiente. Pentru a combate hipertensiunea, este important sa va schimbati stilul de viata: incepeti sa faceti sport si sa mancati corect. Exista chiar si seturi speciale de exercitii care sunt prezentate persoanelor cu hipertensiune.

Infuziile din plante vor ajuta, de asemenea, la controlul tensiunii. Ele sunt nu numai eficiente, ci si naturale.

1. Infuzie cu frunze de maslin:

-1 lingurita (5 g) frunze de maslin uscate;

-2 cani de apa (500 ml).

Se fierbe apa si se adauga frunzele de maslin. Lasati-l sa fiarba timp de 10 minute. Apoi strecurati bautura si beti-o dimineata pe stomacul gol si inainte de culcare.

2.Ceai de musetel si coada calului:

-1 lingura de flori de musetel uscate (15 g);

Citeste si articolul :   Dr. Monica Pop avertizeaza: ”Atentie la ochi! Risc mare de contaminare cu coronavirus”. Cum se manifesta si ce trebuie facut

-1 lingura de frunze de coada calului (15 g);

-2 cani de apa (500 ml).

Se fierbe apa si se adauga ierburile. Lasati-l la infuzat 3 minute, apoi strecurati-l.Se va bea in fiecare seara inainte de culcare.

3.Infuzie cu rozmarin si usturoi:

-4 pahare cu apa;

-1 lingura frunze de rozmarin uscate (15 g);

-5 catei de usturoi.

Se fierbe apa, se adauga frunzele de rozmarin si cateii de usturoi si se fierb 5 minute. Lasati-l la infuzat 15 minute si strecurati-l.

4.Rodia

Sucul de rodie este bogat in antioxidanti si potasiu, deci este excelent pentru combaterea hipertensiunii.

5. Dafin:

-2 frunze de dafin;

-1 pahar de apa (250 ml).

Adaugati frunzele de dafin la o ceasca de apa clocotita si lasati sa stea timp de 10 minute inainte de strecurare si consumati de mai multe ori pe zi.

Autor