De ce este important sa plantezi sticle de plastic in gradina in octombrie?

Cand temperatura incepe sa scada, este important sa identifici plantelecare nu rezista la frig din gradina pentru a le proteja. Iata un sfat pentru a va mentine la cald   plantele din gradina, chiar si atunci cand temperaturile scad.

Care este beneficiul pentru plantele tale de gradina de a  le pune  sticle de plastic in octombrie?

Daca ai in gradina plante care nu rezista la frig, este indicat sa le protejezi cu o sticla de plastic. Acest sfat fara deseuri va va permite sa va acoperiti plantele si sa le mentineti calde. Pentru aceasta, veti avea nevoie pur si simplu de o sticla mare de plastic si o foarfeca . Taiati fundul sticlei si pastrati partea superioara care contine gatul. Scoateti capacul din sticla pentru a lasa aerul sa circule si sa nu sufoce planta, apoi puneti aceasta jumatate de sticla pe planta pe care doriti sa o protejati de frig. Impachetati bine solul, astfel incat sticla sa poata ramane pe loc in ciuda rafalelor de vant.

Sticle de plastic pentru a proteja lastarii tineri

Acest truc este recomandat in special iarna, pentru a proteja plantele reci de frig. Daca sticlele tale de plastic se aburesc , nu te teme. Acesti vapori de apa se vor scufunda in sol si vor hidrata plantele. Dupa sezonul  rece, aveti grija sa nu indepartati brusc sticlele de plastic. Plantele trebuie sa se acomodeze  treptat la noul climat.

Publicitate

Ce alte sfaturi mai ai pentru a proteja plantele de frig?

Pe langa utilizarea sticlelor de plastic, exista si alte trucuri pentru a va proteja plantele de frig.

In timp ce plantele de foioase, adica plantele care isi pierd frunzele, sunt mai rezistente la frig, plantele vesnic verzi sunt mai sensibile la climatul rece si la inghet.

Mulci pentru a proteja plantele de frig

Plantele crescute in pamant pot fi protejate cu usurinta prin mulcirea plantelor, constand dintr-un covor de frunze moarte, scoarta sau chiar gunoi de grajd sau mulci de in. Deci nu numai ca protejezi radacinile plantelor de frig, ci si fertilizeaza plantele. Intr-adevar, mulciurile de plante sunt ingrasaminte bune.

Autor