La ce temperatura ar trebui setat frigiderul vara? putini oameni stiu

O mare varietate de factori pot influenta temperatura din interiorul frigiderului. Temperatura optima pentru frigider si congelator va va mentine alimentele proaspete si va va reduce factura la electricitate. Exista si compartimente in care trebuie sa asezi diferitele alimente.

Temperatura

In mod ideal, frigiderul ar trebui sa arate o temperatura totala intre 4 si 6°C, cu conditia sa nu fie supraincarcat cu alimente! Verificati aceasta masuratoare punand un termometru in mijlocul dispozitivului. Atentie, insa, deoarece aceasta valoare variaza in functie de zonele de depozitare. In general, zona rece este situata in partea de jos a dispozitivului si oscileaza intre 0 si 3°C. Depoziteaza carne si peste crud, lactate care au fost deschise, fructe de mare, mezeluri si produse proaspete decongelate. In mijloc, in zona racoroasa, temperaturile variaza intre 4 si 6°C. Ideal pentru carne si peste fierte, produse lactate (iaurt, smantana proaspata, branza), produse de patiserie si fructe si legume fierte. In sertarul cu legume, intre 8 si 10°C, asezi fructe si legume proaspete. In final, in usa, untul, condimentele (mustar, sosuri), ouale si bauturile sunt compartimentate intre 6 si 8°C.

Citeste si articolul :   Cum alimentele prajite pot declansa refluxul acid

Adoptarea temperaturii potrivite este foarte importanta in timpul verii. Nu este insa necesara modificarea gradului de racire al frigiderului, astfel produsele vor ramane proaspete mai mult timp iar functionarea frigiderului nu va consuma cantitati mari de energie electrica. Pentru aceasta, alimentele trebuie depozitate la locul potrivit.

Este recomandat sa lasati spatiu intre alimente. In acest fel, aerul poate circula si distribui corespunzator frigul.

Publicitate

Diferitele compartimente ale frigiderului

Dupa cum am mentionat mai devreme, temperatura frigiderului variaza in functie de nivelul raftului. Cum ar trebui sa fie depozitate produsele ?

Usa frigiderului

Aici este cel mai bine sa pastrati produsele care nu au nevoie de racire constanta. Aceste rafturi sunt potrivite pentru produse precum bauturi, sosuri (ketchup, mustar, cu exceptia maionezei care trebuie pastrata in interior) sau garnituri.

Rafturi superioare si mijlocii

Pe aceste rafturi, temperatura este mai buna pentru mancare gatita . Este mai bine sa puneti si produse lactate, oua si alte produse care nu se pastreaza des in frigider.

Citeste si articolul :   Cum sa faci o orhidee sa infloreasca din nou cu pudra de usturoi?

Rafturi inferioare

In acest loc este recomandat sa pastrati carnea si pestele. Temperatura la acest nivel este foarte scazuta si, prin urmare, potrivita pentru acest tip de produs. Astfel, aceste alimente raman proaspete mai mult timp si le poti manca fara teama.

Sertare inferioare

Acesta este locul perfect pentru a depozita fructe si legume. Astfel ai grija de prospetimea lor si nu vor ocupa mult loc in frigider.

Dar mirosurile neplacute de la frigider?

Exista o solutie pentru combaterea mirosurilor neplacute prezente in frigider. Se recomanda sa puneti produsele care emana cel mai mult miros in pungi etanse. De asemenea, puteti pune o jumatate de lamaie si un castron de bicarbonat de sodiu (aceste doua ingrediente elimina si parfumeaza frigiderul)

Mentinerea temperaturii corecte in frigider si conservarea corecta a produselor garanteaza functionarea corecta a aparatului. In acest fel, ii vei prelungi durata de viata si vei asigura prospetimea mancarurilor prezente in interior.

Autor