Care este temperatura optima care trebuie sa fie in frigider

Astazi este imposibil sa ne imaginam viata fara frigider. Cu ajutorul frigiderului mancarea va fi pastrata proaspata pentru o perioada mai lunga de timp datorita temperaturi rece din interioarul acestuia. Dar probabil ca nu v-ati gandit niciodata cu adevarat cat de rece ar trebui sa fie acolo. Care este temperatura optima a frigiderului? Pentru ca asta este mai important decat ai putea crede.

Cat de rece este suficient sa fie in interiorul frigiderului?

Senzor temperatura

Temperatura din frigider poate fi reglata cu senzorul din interiorul acestuia. Desigur exista modele mai vechi care au un termometrul sau modelele mai noi care au un senzor. In functie de model, exista o gama diferita setari. Ceea ce majoritatea nu stiu este ca numarul nu stabileste temperatura in sine. In schimb, reprezinta o scara in care 1 este cel mai cald nivel. Cu cat il ridici mai sus, cu atat devine mai rece.

Publicitate

Temperatura

Temperatura optima a frigiderului este de 7 grade. Pentru majoritatea controlerelor, aceasta temperatura corespunde unuia dintre cele mai scazute niveluri. Deci, termometrul sau senzorul dvs. ar trebui sa fie setat la 1 sau 2. Majoritatea oamenilor si-au lasat frigiderul prea rece, ceea ce duce la costuri foarte mari de energie electrica. Doar cu un grad mai putin poate insemna cu pana la 6% mai mult consum de energie electrica!

Citeste si articolul :   Un pacient de 89 de ani, vindecat de coronavirus, la Spitalul din Arad

Cu toate acestea, alimentele din frigider nu au toate aceeasi temperatura optima pentru depozitare. In timp ce pestele si carnea se pastreaza cel mai bine la 2 grade Celsius, legumele raman proaspete cel mai mult la 8 grade Celsius. Dar asta nu este o problema datorita diferentei de temperatura dintre compartimentele respective. Exista o diferenta completa de 6 grade intre compartimentul superior si inferior, cu cat merge mai sus, cu atat se incalzeste.

Cum se depoziteaza corect produsele alimentare:

Raftul superior 8º C: branza, sunca, resturi alimentare

Compartimentul mijlociu 5º C: produse lactate, pahare deschise (de iaurt, smantana, etc.)

Compartimentul inferior 2º C: carne si peste

Compartimente proaspete 8º C: fructe si legume

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.