Lamaia este magica: de ce este capabila in bucataria ta?

Lamaia este considerata a fi una dintre cele mai populare citrice. Dar, pe langa un aditiv culinar, lamaia poate deveni un instrument indispensabil in bucatarie, facand viata mult mai usoara. Iata cateva metode incercate si adevarate de utilizare a lamaii in bucatarie.

Parfum proaspat si umidificare

Puteti folosi lamaia pentru a va umple casa cu o aroma minunata si pentru a umezi aerul.

Pentru a face acest lucru, turnati putina apa intr-un recipient de email sau fonta, adaugati coaja de fructe, cuisoare, coaja de mere si betisoare de scortisoara. Se introduce in cuptor la cea mai scazuta temperatura, lasand usausa intredeschisa. Dupa cateva minute, bucataria si apoi intregul apartament vor fi umplute cu o aroma uimitoare.

Curatarea  placilor de taiat

Multe gospodine prefera sa foloseasca fund  din lemn pentru taierea alimentelor. Dar, dupa cum stiti, lemnul absoarbe mirosurile foarte repede si dupa un timp isi pierde aspectul.

Publicitate

Lamaia va ajuta sa faci ca placa din lemn sa fie ca noua . Trebuie sa taiati citricele in jumatate si sa le frecati bine. Puteti presara in prealabil placa cu sare, apoi curatarea va fi mai profunda. Lasati sa actioneze 15-20 de minute, apoi clatiti pur si simplu cu apa calda.

Citeste si articolul :   Cum se foloseste orezul ca ingrasamant pentru plante

Detartraj

Sucul de lamaie va elimina eficient si rapid depunerile de calcar din interiorul ceainicului. Trebuie doar sa il fierbeti, umplandu-l pana sus cu apa si adaugand sucul unei lamai. De asemenea, puteti arunca felii de citrice in apa.

Ceainicul ar trebui sa fiarba si apoi se scurge apa. Suprafata interioara trebuie spalata bine.

Curatenie perfecta in interiorul cuptorului cu microunde

Lamaia va ajuta la curatarea acestor aparate de bucatarie pana la stralucire. . Fructul va face fata acestei sarcini dificile cu usurinta si rapiditate, economisind gazdei timp si efort.

Lamaia se taie sub orice forma, se pune intr-un recipient termorezistent, unde se adauga putina apa. Puneti vasul in cuptorul cu microunde si porniti-l la putere maxima timp de 5-7 minute.

Cu o carpa moale, stergeti interiorul. Toata murdaria va disparea cu usurinta, doar stralucirea si curatenia vor ramane.

Curatarea fructelor si legumelor de murdarie si pesticide

Nu se stie unde legumele si fructele au fost cultivate si depozitate inainte de a fi introduse in frigider. Sucul de lamaie va elimina in mod eficient murdaria si pesticidele, avand in acelasi timp proprietati excelente de dezodorizare.

Citeste si articolul :   Cum si unde se pastreaza medicamentele

Taiati fructele si stoarceti sucul. Folosind o sticla de pulverizare, procesati fructele si legumele, care trebuie spalate in prealabil.

Prospetime in frigider si dulapuri de bucatarie

Mirosul neplacut din aceste spatii de depozitare in bucatarie va fi un lucru din trecut daca raspanditi coaja de lamaie in ele. Absoarbe perfect mirosurile neplacute, emanand o aroma placuta.

Puteti indeparta rapid si permanent mirosul din frigider stergand interiorul cu o carpa moale inmuiata in suc de lamaie.

Indepartarea insectelor din bucatarie

Furnicile, gandacii si puricii sunt suparatori. Pentru a scapa de furnici, trebuie sa aplicati suc de lamaie cu o seringa pe pervaz si prag, in gaurile si fisurile de unde insectele intra in bucatarie. Mai multe bucati de fructe pot fi plasate la intrare.

Gandacii si puricii nu suporta mirosul de citrice. Pentru a scapa de ele, exista un remediu excelent: adaugati suc din 4-5 lamai (cu coaja) in apa (2-3 litri) si spalati bine podelele.

Autor