Acesta este cel mai necorespunzator loc posibil pentru a depozita usturoiul. Poate germina si deveni amar

Descoperiti cateva sfaturi pentru ca toata aroma si prospetimea usturoiului sa reziste cat mai mult posibil fara ca acesta sa se usuce.

Cum pastrati usturoiul astfel incat sa ramana proaspat cat mai mult timp posibil?

Usturoiul este adesea considerat o planta, dar este de fapt un bulb cu un gust puternic. Este folosit intr-o mare varietate de forme si preparate, uneori pentru aplicatii medicinale. Usturoiul proaspat este comun in magazine si in gradini. Indiferent daca il cumparati sau il cresteti, il puteti face sa reziste mai mult, pastrandu-l corespunzator.

Usturoiul adauga o aroma unica multor feluri de mancare. Este foarte important sa-l depozitezi bine, astfel incat sa nu-si piarda proprietatile si sa se deterioreze prea repede. Iata cateva sfaturi utile pentru ca usturoiul sa reziste mai mult.

Cum se pastreaza usturoiul proaspat?

Pastrarea usturoiului la frigider

Nu puneti niciodata usturoi proaspat in frigider pentru o perioada lunga de timp, acesta va incepe sa inmugureasca. Il poti manca in continuare, dar va deveni amar si mai putin aromat.

Citeste si articolul :   Cum si unde se pastreaza medicamentele

Usturoiul proaspat se pastreaza cel mai bine in locuri uscate si intunecate. Nu pune usturoiul intr-un sertar, pune-l intr-un loc aerisit. Ai grija sa nu-l pui in folie de aluminiu, pungile de hartie vor fi mult mai bune.

Cum se pastreaza usturoiul decojit?

Daca va place sa curatati usturoiul si sa-l pastrati in acest fel, amintiti-va de o regula: ambalarea etansa este esentiala. Pastrati usturoiul decojit la frigider pana la o saptamana.

Un truc bun este sa marinati usturoiul in ulei de masline. Datorita acestei metode, vei obtine ulei aromatizat, pe care il poti folosi mai tarziu si pentru prajit.

Cum se congeleaza usturoiul?

Congelarea usturoiului in forme pentru cuburi de gheata

Pentru caâ usturoiul sa-si pastreze toate beneficiile si proprietatile, trebuie avut grija sa-l pastrati  bine. Congelarea  acestuia este o modalitate inteligenta de a face acest lucru, astfel incat sa nu pierdeti niciunul dintre beneficiile sale.

Curatati si separati toti cateii de usturoi, apoi intindeti-i uniform pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Acoperiti foaia de copt cu folie de aluminiu, apoi congelati peste noapte.

Citeste si articolul :   6 comportamente feminine pe care barbatii le adora

De asemenea, puteti congela  catei de usturoi tocati. Pentru a facilita utilizarea lor ulterioara, faceti-o in forme pentru cuburi de gheata.

Sfaturi pentru alegerea usturoiului proaspat si gustos

Alege usturoi de buna calitate (de preferinta bio) si pentru a-i asigura conservarea, iata sfaturile noastre:

Bulbul sau capul de usturoi trebuie sa fie ferm la atingere si sa nu cedeze la o presiune usoara.

Ar trebui sa fie ferm, cu pielea neteda, uscata si fara semne de mucegai (pete negre).

Daca usturoiul a incoltit, acesta este un semn clar ca este invechit.

Evitati sa cumparati usturoi congelat de la supermarket.

Asa ca fa-ti timp pentru a alege usturoiul potrivit atunci cand il cumperi si urmeaza aceste sfaturi pentru a-l pastra proaspat si gustos cat mai mult timp posibil.

Autor