Alimentatie adecvata pentru afte

Peste 70% din populatia lumii a suferit de afte cel putin o data in viata. Contrar credintei populare, aceasta boala apare nu numai la femei, ci si la barbati. La urma urmei, ciupercile care cauzeaza aftele traiesc in corpul oricui, chiar si al unei persoane sanatoase. Si multiplicarea patologica, provocand boli si provocand disconfort, incepe doar cu incalcari grave ale starii sanatatii umane.

Aftele pot fi declansate prin administrarea de antibiotice, dieta nesanatoasa, abuzul de alcool si utilizarea de contraceptive orale. Factorii predispozanti includ, de asemenea, sarcina si alaptarea, diabetul zaharat.

Unul dintre cele mai importante motive pentru care poate incepe reproducerea patologica a ciupercilor, este scaderea imunitatii . Pentru a face tratamentul mai eficient, precum si pentru a preveni reaparitia bolii, este recomandat sa luati complexe de vitamine, sa va revizuiti dieta.

Pentru a imbunatati imunitatea, se recomanda ca dieta sa fie mai variata, sa includa mai multe legume proaspete si aburite in ea. Fructele vor contribui, de asemenea, la cresterea imunitatii, deoarece contin multe vitamine benefice.

Publicitate

Se crede ca aftele pot fi declansate consumand o multime de dulciuri si alimente care contin drojdie. Se recomanda oprirea consumului de dulciuri, alimente care contin carbohidrati simpli pe durata tratamentului.

Medicii recomanda consumul de alimente care contin bifidobacterii, in special cu sau dupa administrarea de antibiotice. Aceste medicamente ucid microflora benefica a corpului, dand loc dezvoltarii celor patogene. Pentru a restabili echilibrul bacteriilor benefice, puteti si ar trebui sa mancati iaurturi, branza de vaci,  chefir.

Medicina traditionala recomanda consumul de usturoi pentru afte. Are nu numai proprietati antibacteriene, ci si anti-fungice. Acest lucru este dovedit de cele mai recente cercetari realizate de oamenii de stiinta din Israel. De asemenea, usturoiul este un bun stimulent imunitar.

Cand pregatiti feluri de mancare, se recomanda utilizarea activa a unei varietati de condimente. De asemenea, suprima destul de eficient dezvoltarea activa a culturilor fungice.

Este recomandat  sa beti regulat suc de afine. Aceaste  boabeau efecte benefice in  tratarea nu numai a aftelor, ci si a altor boli . In plus, afinele  stimuleaza perfect sistemul imunitar, deoarece este foarte bogat in vitamina C.

Autor