17 lucruri uimitoare care se intampla corpului tau atunci cand consumi banane

„Lasa mancarea sa fie primul tau medicament” Acest proverb este o mantra pentru pasionatii de sanatate naturala. Afla cele 17 lucruri pe care bananele le fac corpului tau. Acest fruct este un adevarat aliat al vietii de zi cu zi.

Mancarea este o schimbare esentiala a stilului de viata pentru a fi sanatos. Bogat in nutrienti, fructele de banane sunt un must-have in smoothie-uri si mic dejun.

Banana este un fruct cu multe virtuti

Daca bananele reprezinta un aliment sanatos formidabil, este pentru ca sunt pline cu substante nutritive. Daca o mananci coapta bine, este cu atat mai nutritiv. Este, de asemenea, un fruct dietetic, dar, de asemenea, apreciat pentru proprietatile sale energizante, ideal pentru sportivi. Usor de mancat, este si o gustare ideala in caz de foame.

1. Aceste fructe ajuta la construirea masei musculare

Dupa un antrenament, muscatura intr-o banana este un gest recomandat. Banana este o sursa de magneziu de neegalat care ajuta la sintetizarea proteinelor care maresc masa musculara. Acest element ajuta si la relaxarea muschilor. Magneziul promoveaza, de asemenea, lipoliza, un proces prin care organismul elibereaza grasime din depozitele sale. Acest studiu demonstreaza ca bananele sunt o sursa de energie de neoprit pentru sportivi. Pentru a va delecta, puteti prepara ceai de banane. Doar fierbeti niste apa, taiati ambele capete ale acestui fruct si fierbeti timp de 10 minute. Beti aceasta bautura sanatoasa la culcare!

Publicitate

2. Va ajuta sa va consolidati rapid muschii

Datorita continutului sau ridicat de potasiu, un electrolit care ajuta la relaxarea si consolidarea muschilor, fructele de banane trebuie consumate inainte sau dupa antrenamentul cu greutati . Un studiu demonstreaza ca acest fruct este unul dintre alimentele pe care trebuie sa le consumati pentru a va intari muschii. Un argument convingator pentru a-l integra in smoothie-urile noastre de dimineata.

3. Imbunatatesc starea de spirit

Datorita nivelului ridicat de acid folic , bananele sunt un aliment de preferat atunci cand moralul este scazut. Cunoscuta si sub numele de vitamina B9, se stie ca este un antidepresiv natural. Motivul ? Creste secretia de dopamina, hormonul cunoscut sub numele de „fericire”. Un studiu demonstreaza ca acest fruct este unul dintre alimentele care trebuie favorizate pentru o mai buna sanatate mintala. Niciun motiv, deci, pentru a ezita sa-l adaugam mai des in farfuriile noastre! Pentru a avea grija de sanatatea mintala, hrana este, de asemenea, un factor cu un impact important.

Citeste si articolul :   Dr. Fauci spune ca cele doua vitamine, C si D, cresc imunitatea organismului si te apara de virusuri

4. Acestea sunt fructe lupta impotriva anxietatii si stresului

De asemenea, datorita vitaminei B9 si mecanismului sau de producere a dopaminei, bananele sunt ideale pentru a gestiona mai bine stresul si anxietatea !  Acest fruct bogat in substante nutritive combate oboseala, iritabilitatea si senzatia de suprasolicitare. De asemenea, banana mai contine si norepinefrina, un hormon care calmeaza. Un calmant natural de consumat regulat.

5. Te ajuta sa dormi mai bine

Triptofanul continut in banane ajuta la secretia melatoninei, hormonul somnului. Din acest motiv, este recomandabil sa o consumati inainte de culcare . Si acest lucru este dovedit stiintific. Un studiu demonstreaza ca acest fruct trebuie inclus in rutina alimentara pentru a adormi mai repede.

6. Ajuta la reglarea tensiunii arteriale

Scazut in sodiu si bogat in potasiu, bananele scad tensiunea arteriala si previn riscul bolilor cardiovasculare. Un alt studiu demonstreaza ca alimentele bogate in potasiu – inclusiv  bananele, sunt eficiente in combaterea tensiunii arteriale crescute din organism. O virtute care demonstreaza ca este un formidabil aliat al sanatatii!

7. Lupta impotriva balonarii

Chiar si atunci cand se adopta o dieta echilibrata, balonarea si tulburarile digestive pot ramane. Din fericire, bananele sunt acolo pentru a rezolva acest rau. Un studiu arata ca femeile care au mancat-o de doua ori pe zi ca gustare inainte de masa timp de doua luni si-au redus balonarea la jumatate. Motivul: cresc bacteriile bune care lupta frontal impotriva balonarii . Aceste fructe bogate in potasiu sunt, de asemenea, recomandate pentru a lupta impotriva retentiei de apa.

8. Acestea sunt inhibitori naturali ai apetitului

Bogate in fibre, bananele declanseaza senzatia de satietate pentru a rezista poftelor zilnice . Aceste fructe hranesc bacteriile intestinale sanatoase care ajuta la scaderea poftei de mancare si la arderea mai rapida a grasimilor. Un studiu publicat in revista Nutrients demonstreaza ca acest fruct, atunci cand nu este prea copt, poate fi aliatul pierderii in greutate, facandu-te mai putin lacom. Invitati-l in ritualurile dvs. de slabire!

Citeste si articolul :   De ce este indicat sa consumi untura

9. Sunt aliati impotriva colesterolului

Pentru a preveni sau ameliora simptomele colesterolului ridicat, bananele sunt ideale. Acestea au efecte hipocolesterolemiante care lupta impotriva trigliceridelor LDL, cunoscut si sub denumirea de colesterol rau. Potrivit unui studiu, aceste fructe imbunatatesc profilul lipidic la cei cu hipercolesterolemie. Cu aceste alimente, veti fi ferit de aceste grasimi rele!

10. Promoveaza un sistem digestiv mai bun

Cei care sufera de probleme de tranzit au o solutie naturala: mancati banane! Surse de prebiotice – carbohidrati nedigestibili care hranesc bacteriile bune din intestin , ajuta digestia. In cauza, fructoza lor promoveaza o activitate intestinala mai buna. Bananele verzi pot ajuta la combaterea tulburarilor digestive.

11. Bananele imbunatatesc tranzitul intestinal

Datorita continutului ridicat de fibre, bananele ar trebui incluse in dieta celor care sufera de constipatie . Fibrele lor ajuta la o mai buna evacuare a deseurilor si la reglarea tranzitului. Rezultatele acestui experiment stiintific realizat in-vivo arata ca bananele au efecte bune asupra acestei tulburari digestive.

12. Bananele sustin sanatatea oaselor

Bogate in beta-caroten, bananele ajuta la cresterea oaselor. Prebioticele pe care le contin contribuie, de asemenea, la consolidarea sanatatii osoase. Acestea din urma promoveaza absorbtia calciului, dupa cum reiese dintr-un studiu publicat in The American Journal of Clinical Nutrition.

13. Bananele sunt aliatii tai in timpul sportului

Bogate in glucoza, un zahar natural, bananele sunt ideale de consumat inainte de un efort fizic deosebit . Acestea completeaza rapid rezervele de energie dupa o activitate intensa. Un studiu demonstreaza chiar ca aceste fructe sunt mai eficiente decat bauturile energizante pentru a va simti in forma buna. Un motiv convingator pentru a avea intotdeauna la tine banane.

14. Sunt aliati impotriva bolilor

Daca aceste beneficii pentru sanatate le datoram bananelor, se datoreaza faptului ca acestea contribuie la reducerea deficitului de vitamina A. Mecanismul implicat? Acestea contin 3 tipuri de carotenoizi, ceea ce permite organismului sa sintetizeze aceasta vitamina.  Alimentele care il contin pot preveni bolile cronice, inclusiv diabetul si tulburarile cardiovasculare.

Citeste si articolul :   Iata de ce nu ar trebui sa mai arunci cojile de ananas

15. Bananele protejeaza ochii si vederea

Daca bananele sunt preferate pentru a promova sanatatea ochilor si a vederii, este pentru ca ele contin beta-caroten, un antioxidant care protejeaza si repara celulele. Aceste fructe contin si luteina, un element sanatos pentru ochi care reduce riscul degenerescentei maculare . Un studiu recent arata ca impreuna cu o dieta echilibrata, bananele protejeaza impotriva riscului de glaucom, o boala a ochilor.

16. Bananele ajuta la arderea grasimilor

Daca datoram aceste proprietati dietetice bananelor, aceasta se datoreaza faptului ca ale contine 12 mg de colina, o vitamina B care arde grasimile si actioneaza asupra mecanismelor lor de stocare.

17. Detoxifica organismul

Continutul ridicat de pectina al bananelor ajuta la purificarea organismului de toxine. Acest element este ideal pentru reglarea glicemiei si prevenirea diabetului . Datorita continutului ridicat de antioxidanti , aceste fructe lupta impotriva prezentei radicalilor liberi responsabili de imbatranirea celulara prematura si de aparitia bolilor.

Cum se pregateste un delicios smoothie de banane?

Pentru a observa rezultate concludente asupra sanatatii dumneavoastra, va sfatuim sa obtineti ingrediente de origine organica.

Pentru aceasta reteta veti avea nevoie de o banana coapta pentru ca este mai hranitoare, o lingurita de miere, 25 de centilitri de iaurt grecesc si sucul unei jumatati de lamaie, un aliment sanatos redutabil . Tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati totul pentru o gustare sanatoasa si delicioasa. Il puteti consuma dimineata pentru a va alimenta energia sau ca gustare pentru efectul sau asupra satietatii. Rasfatati-va !

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.