9 moduri de a folosi ceapa acasa

Odata cu stilul de viata in schimbare si din ce in ce mai stresant, majoritatea oamenilor nu gasesc timp pentru a pregati mese sanatoase si echilibrate, mai ales cand vine vorba de preparate din carne. Stim ca acestea dureaza mult pana se gatesc, timp pe care nu neaparat il avem cand plecam de la birou. Acesta este motivul pentru care am selectat pentru tine un truc pe baza de ceapa care iti va permite sa iti gatesti preparatele/carnurile gustoase in timp record pe langa faptul ca le da gust, savoare si un aspect frumos.

Reteta inteligenta de ceapa rosie:

Pentru a pregati un fel de mancare cu carne si a va asigura ca , carnea este gatita perfect, iata o idee foarte simpla. Ar trebui sa scufundati o ceapa rosie (de preferinta organica daca nu este spalata cu apa si bicarbonat de sodiu pentru a indeparta pesticidele) taiata in sferturi cu coaja in oala cu apa. Apoi vei vedea ca , carnea se va gati mai repede decat de obicei si va avea o culoare rozalie frumoasa si un gust rafinat, suficient pentru a-ti trezi papilele gustative.

Citeste si articolul :   10 utilizari surprinzatoare ale cojilor de lamaie

Moduri de utilizare mai  putin cunoscute ale cepei:

Publicitate

1/ Rugina si carbonul: ceapa indeparteaza rugina de pe ustensilele de bucatarie sau de gradinarit, elimina depunerile de carbon de pe gratare. Pur si simplu spalati vasele cu ceapa proaspat taiata, apoi clatiti bine cu apa si detergent de vase. Sucul de ceapa curata complet si neutralizeaza mirosul de ars.

2/ Conservare mai buna: Pentru a evita risipa alimentara si a pastra bucatile de ceapa ramase, puneti sare peste ele si asezati-le pe o farfurie, asigurandu-va ca partea taiata este in contact cu aceasta.

3/Petele de transpiratie: Aplicati sucul pe pata si lasati sa actioneze un timp, apoi spalati ca de obicei. Vei fi placut surprins sa vezi petele galbui disparand.

4 / Pantofi: Ceapa poate fi folosita pentru a curata murdaria de pe pantofi. Puteti curata talpa, materialul si chiar pielea.

5 / Intepaturi de insecte: Datorita proprietatilor lor antibacteriene, ceapa ajuta la eliminarea muscaturilor de insecte si amelioreaza iritatia si inflamatia pielii.

Citeste si articolul :   Cum poti pastra florile in vaza mai mult timp?

6 / Dureri in gat: Sucul de ceapa amelioreaza durerea in gat si reduce inflamatia. O poti bea cu miere pentru a-i inmuia gustul si pentru a-i creste efectele vindecatoare.

7/ Piele grasa: Cu sucul de ceapa, poti face o lotiune pentru ten gras. Aceasta lotiune va actiona asupra glandelor sebacee prin reglarea lor, pielea se va usca si astfel va fi dezinfectata.

8 / Scalpul: Apa in care sunt infuzate cojile de ceapa actioneaza in mod benefic asupra scalpului: elimina matreata, da volum si iti intareste parul. Se recomanda sa faci o masca cu aceasta apa si sa o lasi sa actioneze minim 2 ore, apoi sa te speli in mod obisnuit cu sampon.

9 / Imbunatatiti gustul placintelor sarate: Daca uscati ceapa in bucati mici, le puteti adauga la placinte pentru a le spori gustul.

Publicitate

Publicitate

Autor