10 beneficii ale morcovilor

Uitati de pastilele de vitamina A. Cu acest aliment crocant portocaliu, veti obtine vitamina A si o serie de alte beneficii puternice pentru sanatate, inclusiv o piele frumoasa, prevenirea cancerului si anti-imbatranire.

1. Imbunatateste vederea: Morcovii sunt bogati in beta-caroten, care se transforma in vitamina A in ficat.

2. Ajuta la prevenirea cancerului: Morcovii reduc riscul de cancer pulmonar, cancer de san si cancer de colon.

3. Incetineste imbatranirea: Nivelul ridicat de beta-caroten actioneaza ca un antioxidant pentru deteriorarea celulelor cauzate organismului prin metabolismul regulat. Ajuta la incetinirea imbatranirii celulelor.

Publicitate

4. Promoveaza o piele mai sanatoasa (din interior): Vitamina A si antioxidantii protejeaza pielea de deficientele cauzate de soare, care cauzeaza uscaciunea pielii, parului si unghiilor. Vitamina A previne ridurile premature, acneea, pielea uscata, pigmentarea, petele si tonul inegal al pielii.

Publicitate

5. Promoveaza o piele mai sanatoasa (din exterior): Morcovii sunt folositi ca o masca faciala ieftina si foarte convenabila. Doar amestecati morcovul ras cu un pic de miere.

Citeste si articolul :   4 lucruri pe care le putem face pentru oboseala mentala

6. Ajuta la prevenirea infectiei: morcovii sunt cunoscuti ca plante medicinale pentru a preveni infectia. Pot fi folosite pe bucati – maruntite crude sau fierte si piure.

7. Previne bolile de inima: Dietele bogate in carotenoizi sunt asociate cu un risc mai mic de boli de inima. Consumul regulat de morcovi reduce si nivelul colesterolului.

8. Curata corpul: Vitamina A ajuta ficatul sa elimine toxinele din organism. Reduce bila si grasimea. Fibrele prezente in morcovi ajuta la curatarea colonului si grabesc miscarea deseurilor.

9. Protejeaza dintii si gingiile: Morcovii stimuleaza gingiile si declanseaza multa saliva, care fiind alcalina, echilibreaza bacteriile care formeaza acid, care formeaza cavitatea. Mineralele din morcovi previn deteriorarea dintilor.

10. Previne accidentul vascular cerebral: persoanele care au mancat mai mult de sase morcovi pe saptamana au un risc mai scazut.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.