Trucul genial pentru curatarea unui cuptor murdar si incrustat: devine din nou stralucitor si curat

Cuptorul este un element esential in bucatarie. Datorita acestui dispozitiv puternic, putem pregati tot felul de feluri de mancare si deserturi. Cu toate acestea, in timpul gatirii, alimentele au tendinta de a se varsa si lichidul se poate scurge in interiorul cuptorului din cauza temperaturilor ridicate.

Acesta este motivul pentru care este necesar sa-l curatati inainte ca resturile sa se usuce, altfel va fi foarte dificil sa o indepartati. Ideal este sa-l cureti dupa fiecare utilizare, astfel incat germenii si microorganismele sa nu se acumuleze acolo. Va sfatuim sa faceti o curatare mai amanuntita la fiecare 6 luni.

Cum sa curatati eficient un cuptor murdar in mod natural?

Lamaie

Ingrediente:

Publicitate

1 lamaie storsa

1 praf de copt

1 lingura ulei de masline extravirgin

1 lingura de otet alb

Preparare:

Luati un castron mic si amestecati toate ingredientele pana se formeaza o spuma foarte moale.

Apoi, curatati cuptorul cu un burete inmuiat in aceasta spuma.

Citeste si articolul :   Cum pastrati cartofii pentru a preveni incoltirea lor?

Porniti-l la o temperatura foarte scazuta si lasati substanta sa actioneze, apoi opriti-l dupa 5 minute.

Clatiti totul si stergeti cu o carpa curata si umeda. Cuptorul va fi din nou curatat si igienizat, practic ca nou.

Cu bicarbonat de sodiu

Curatarea cuptorului cu bicarbonat de sodiu este o metoda simpla, rapida si ieftina, dar trebuie sa stii sa o folosesti corect.

Pe langa bicarbonat de sodiu, este mai bine sa adaugati si apa fierbinte si putina lamaie daca doriti ca curatarea sa fie mai eficienta si fara efort.

Mai intai, umpleti un recipient cu apa fierbinte.

Adauga doua linguri de bicarbonat de sodiu si vei vedea ca praful se dizolva imediat si formeaza o pasta.

Odata ce pasta este gata, luati o carpa umeda din microfibra si un burete.

Inainte de a curata cuptorul cu bicarbonat de sodiu, scoateti toate rafturile si foaia de copt din interiorul cuptorului si spalati-le in chiuveta cu acelasi amestec de bicarbonat de sodiu pe care l-ati pregatit.

Citeste si articolul :   5 sfaturi pentru o recolta bogata de rosii. Tine bolile si daunatorii la distanta cu aceste trucuri

Se lasa sa actioneze aproximativ 15 minute.

Apoi foloseste un burete pentru a freca bine. Bicarbonatul de sodiu va elimina orice murdarie incorporata, puteti adauga putindetergent  de spalat vase pentru un efect de degresare.

In al doilea rand, folositi amestecul pregatit pentru a curata interiorul cuptorului. Totul ar trebui sa fie bine acoperit, asa ca, daca este necesar, adaugati mai mult produs. Veti observa ca bicarbonatul de sodiu isi va schimba treptat culoarea pe masura ce absoarbe murdaria din cuptor, ceea ce este un semn bun.

Dupa cateva ore, folositi o carpa umeda pentru a curata cuptorul.

La final, clatiti buretele si repetati aceasta procedura de cate ori este necesar, pana cand nu mai ramane nicio urma de murdarie.

Cu otet alb

Scoateti rafturile din cuptor.

Scufundati-le intr-un castron cu o cana de otet amestecata cu trei cani de apa, lasandu-le sa stea timp de 15 pana la 20 de minute. In acest fel, resturile de grasime si/sau resturile de alimente lipite se vor inmuia treptat si le puteti indeparta frecand bine cu un burete.

Citeste si articolul :   Cum sa eliminati mucegaiul de pe pereti, astfel incat sa nu mai revina niciodata

Cu o carpa moale, curatati restul suprafetei cuptorului cu un amestec de parti egale de otet si apa. In acest fel veti preveni formarea stratului de grasime enervant pana cand cuptorul este reutilizat.

Stergeti cu o carpa curata. In sfarsit, puneti grilajele si farfuria inapoi la cuptor si gata!

Publicitate

Publicitate

Autor