7 alimente bogate in vitamina B

Iti amintesti cat de des te simti obosit si letargic chiar si dupa odihna? Poate ca adevaratul motiv al lipsei tale de energie este ca nu ai suficiente vitamine B in corpul tau? In acest articol va vom spune care este functia importanta a acestui grup de vitamine si care alimente contin cele mai multe dintre ele.

Ce sunt vitaminele B?

Vitaminele B sunt un grup de vitamine care ajuta organismul sa produca energie din alimente si sa transporte substante nutritive catre toate organele si tesuturile. Aproximativ vorbind, acestea sunt „butonul” secret care face o persoana plina de putere si energie. Grupul de vitamine combina pana la 8 tipuri: B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina), B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxina), B7 (biotina), B9 (acid folic), B12 (cobalamine). Din pacate, corpul nostru nu poate stoca aceste vitamine (cu exceptia B12), asa ca in fiecare zi trebuie sa le luam din alimente.

7 alimente care contin cantitatea maxima de vitamine B:

Somon

Somonul contine sapte din cele opt vitamine B, care este un indicator foarte bun. Se recomanda consumul de somon crud, copt sau aburit. Intr-adevar, chiar si 100 g de somon contin aportul zilnic de vitamina B in organism.

Publicitate

Pastrav

In mod surprinzator, pastravul se situeaza langa somon pe lista. Faptul este ca toti pestii rosii sunt bogati in vitamine B, iar din 100 g pastrav gatit, veti obtine, de asemenea, o cantitate suficienta din ele.

Spanac si alta verdeata cu frunze

Majoritatea verdeturilor sunt bogate in vitamine, dar spanacul iese in evidenta. 85 g de spanac contine mai mult de 50% din valoarea zilnica a vitaminei B.

Oua de gaina

Ouale sunt folosite cel mai bine in dieta dvs. fierte, prajite , dar nu crude. Apropo, un ou fiert mare contine 35% din valoarea zilnica a vitaminei B.

Stridii, scoici si midii

Aceste fructe de mare contin, de asemenea, o cantitate suficienta de vitamina B. Mai mult, stridiile, crustaceele si midiile sunt delicioase, asa ca ar trebui sa le spuneti cu siguranta da.

Carne de porc

Iubitorii de carne vor aprecia in special acest articol. Carnea de porc contine, de asemenea, multe vitamine B. 100 g de carne de porc acopera complet necesarul zilnic pentru acest grup.

Citeste si articolul :   Merele ne apara de COVID. Medic: "Chiar are efect"

Ficat

Nu conteaza deloc ce fel de ficat este: pui, porc. Intr-adevar, ficatul contine intotdeauna o doza decenta de vitamina B si toate cele 8 tipuri.

Publicitate

Autor