Ce culoare are urina ta? Raspunsul dezvaluie lucruri despre tine

Ce spune urina despre sanatatea ta

Urina tulbure

Urina tulbure indica un nivel de fosfat rezultat dintr-o piatra la rinichi. De asemenea, poate fi un semn al unei infectii ale tractului urinar. De obicei, urina are si un miros puternic, neplacut, motiv pentru care, daca urina este tulbure timp de cateva zile, este nevoie de asistenta medicala prompta.

Albastru sau verde

Publicitate

Desi o culoare albastra sau verde in urina poate parea ciudata, este posibil. Intr-adevar, acest lucru se poate datora consumului de anumite alimente precum sparanghelul sau anumite medicamente. In plus, urina albastra poate fi cauzata de hipercalcemie, care este o crestere a concentratiei de calciu din sange. Este mai frecvent la copii si sugari. Colorantii din alimente sau folositi in testele functionale ale rinichilor si vezicii urinare provoaca, de asemenea, colorarea  acestei urine.

Portocalie

Urina de culoare portocalie poate fi cauzata de consumul anumitor alimente, cum ar fi morcovii. In plus, probabil ca indica o problema de sanatate a ficatului sau a caii biliare. Apoi, merita sa verificati daca aveti scaune deschise la culoare, deoarece acestea pot fi legate de aceleasi conditii. Deshidratarea poate determina, de asemenea, urina sa devina portocaliu inchis.

Citeste si articolul :   5 bauturi care ajuta in prevenirea colesterolului marit

Roz sau roscat

Publicitate

Adesea, un semn al consumului de sfecla, mure sau rubarba, urina de culoare roz sau rosiatica poate fi si rezultatul unor probleme medicale grave precum boli de rinichi, infectii ale tractului urinar, tumori canceroase sau probleme de prostata. De asemenea, medicamente precum laxativele si antibioticele provoaca aceasta colorare. Asigurati-va ca va consultati medicul pentru a determina originea.

Spumos sau sclipitor

Fara a schimba neaparat culoarea, urina poate deveni spumoasa sau stralucitoare. Acesta este un semn ca consumati prea multe proteine in dieta. Cu toate acestea, daca urina dumneavoastra are aceasta textura in mod regulat, consultati un medic pentru a exclude riscul de aparitie a bolii renale.

Maro

Culoarea urinei tale este maro ? Acest lucru poate indica faptul ca corpul dumneavoastra este sever deshidratat, precum si alte afectiuni grave. Cu toate acestea, poate fi cauzata si de consumul de alimente precum fasolea, rubarba sau aloe vera, precum si anumite medicamente precum antimalaricele, antibioticele, laxativele si relaxantele musculare. Daca culoarea persista, consultati medicul pentru a exclude afectiuni precum infectiile tractului urinar, problemele hepatice si renale.

Citeste si articolul :   De ce ar trebui sa mananci alimente colorate?

Transparent

Desi se poate crede ca urina limpede indica o buna hidratare, de fapt este exact opusul. Acest lucru indica faptul ca consumati o cantitate gresita de apa si ca sunteti suprahidratat, ceea ce duce la complicatii precum insuficienta renala.

Publicitate

Autor