Semnale care avertizeaza ca ai probleme cu rinichii

Zi de zi, organismul efectueaza sute de mii de activitati diferite pentru a mentine functiile normale ale corpului. Uneori, din cauza schimbarilor de mediu, a stresului, a bolilor cronice si a alegerilor necorespunzatoare ale stilului de viata, o parte a organismului nostru  poate fi deteriorata.

Care sunt cele mai frecvente simptome ale problemelor renale?

Publicitate

Modificari ale urinei

Toate modificarile de urina, miros si culoare sunt importante pentru intelegerea situatiei generale. Frecventa urinarii (valoarea normala este de 4-10 iesiri  la toaleta), continutul de sange sau prezenta scurgerii spumoase devin principalele fenomene care indica clar ca rinichii nu functioneaza corect.

Respiratie urata si gust metalic

Datorita acumularii de impuritati nocive in sange, se simte un gust metalic in gura. Daca toate acestea sunt completate de un miros neplacut, aceasta indica in mod clar ca continutul de toxine din organism este prea mare. Toate aceste simptome sunt agravate de pierderea brusca in greutate.

Publicitate

De fapt, astfel de modificari pot fi asociate cu alti factori, dar acest lucru nu inlocuieste obligatia de a consulta un medic pentru a rezolva problema.

Citeste si articolul :   Cum iti poti curata arterele cu un singur fruct

Ochi umflati

Umflarea in zona ochilor este, de asemenea, un semn al bolii de rinichi. Totul se datoreaza cresterii cantitatii de proteine din urina.

Daca mananci corect si corpul tau nu duce lipsa de proteine in general, corpul tau are timp sa se odihneasca si sa se refaca peste noapte, dar umflarea nu va disparea – acesta este un motiv pentru a merge la o examinare.

Durere de cap

Rinichii sintetizeaza din vitamina D un hormon important pentru om – eritropoietina, de care depinde procesul de formare a eritrocitelor. Cu cat rinichii sunt mai slabi, cu atat mai putine celule rosii pot transporta oxigen in sange.

Prin urmare, exista o senzatie de oboseala constanta, dureri de cap si anemie. Daca va simtiti rau chiar si dupa o odihna buna, consultati imediat medicul dumneavoastra.

Piele uscata si mancarime

Mancarimea, uscaciunea si descuamarea indica afectarea functiei renale: le devine mai dificil sa filtreze substantele si sa sature organismul cu minerale.  Acest lucru nu numai ca poate agrava problemele renale, dar poate provoca si boli osoase.  Nu va automedicati fara a va consulta medicul.  Singurul lucru pe care il puteti face este sa va hidratati suficient tenul cu crema.

Citeste si articolul :   4 simptome care ar putea semnala debutul bolii Parkinson

Umflarea gleznelor si a mainilor.

Excesul de lichid nu este excretat din organism daca rinichii nu functioneaza bine .  Acumularea de sodiu in organism provoaca umflarea membrelor.  Pe de alta parte, astfel de simptome pot indica probleme cardiovasculare sau boli hepatice.

Tensiune arteriala crescuta

Principala cauza a insuficientei renale este hipertensiunea arteriala, deoarece sistemele circulator si renal sunt strans legate. Pentru a elimina aceste simptome, se recomanda saturarea organismului cu acid folic.

Dureri de spate

Atunci cand organismul semnaleaza o problema cu rinichii, se simte durerea in piept. Uneori, simptome neplacute pot fi observate in zona inghinala sau a coapselor. Un chist care se formeaza in rinichi afecteaza imediat spatele si picioarele. Insuficienta renala complica starea din cauza gretei persistente, a febrei si a urinarii frecvente necontrolate.

Probleme de somn

Daca este ceva in neregula cu rinichii, toxinele nu sunt eliminate in mod corespunzator prin urina, asa ca raman in organism. Aceasta intoxicatie provoaca dezvoltarea insomniei.

Persoanele cu boala cronica de rinichi stiu ca sunt expuse riscului de apnee: o oprire temporara a functiei pulmonare timp de 10 secunde sau mai mult. Dupa o pauza, respiratia revine la normal, dar cu un suierat . Prin urmare, sforaitul este un alt motiv serios pentru a  consulta un medic.

Autor