Vitamina B6 : vitamina anti-imbatranire

Vitamina B6 este denumirea colectiva pentru piridoxina, piridoxal si piridoxamina. Vitamina B 6 indeplineste multe sarcini importante in corpul nostru, dar cea mai importanta dintre ele poate fi considerata faptul ca contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare.

O astfel de substanta este vitamina B6 sau piridoxina. Una dintre proprietatile sale cheie este de a accelera productia de hormon feminin estrogen (unul dintre cei mai importanti hormoni pentru frumusetea si tineretea voastra). Pana la varsta de 30 de ani, productia sa naturala in organism incetineste considerabil, datorita careia pielea isi pierde elasticitatea si stralucirea naturala, iar primele riduri apar.

Scaderea nivelului de estrogen determina tensiune arteriala crescuta , crestere in greutate, metabolism lent , afectarea functiei cognitive (atentie distrasa, memorie slaba, raspunsuri mentale lente), fragilitate a oaselor si postura slaba.

Desigur, exista terapie hormonala, dar acesta este un proces destul de controversat si complex care trebuie monitorizat indeaproape de un medic. Mai mult, multi endocrinologi sunt categoric impotriva interferentelor cu fondul hormonal al corpului, daca nu exista indicatii serioase pentru acest lucru.

Publicitate

Vitamina B6 nu numai ca stimuleaza productia naturala de estrogen, ci si normalizeaza functia de „construire” a corpului: stimuleaza regenerarea celulara si le protejeaza de daune. In plus, are efecte benefice asupra sanatatii sistemului cardiovascular si nervos si ajuta la prevenirea bolilor asociate imbatranirii.

Unde sa cauti vitamina B6?

Pentru a evita deficitul de vitamina B6 in organism, este necesar sa se construiasca o dieta corecta si echilibrata. Majoritatea piridoxinei se gaseste in pui, carne de vita si oua, dar daca urmezi o dieta pe baza de plante, broccoli, conopida, cartofi dulci si banane sunt surse excelente de alte vitamine.

In plus, exista suplimente nutritive in care vitamina B6 este de obicei combinata cu alte vitamine din grupul sau si in forma cea mai usor de absorbit.

Cantitatea zilnica recomandata de aproximativ 1,5-1,8 mg de vitamina B 6 contin urmatoarele alimente:

-270 g ficat inabusit

-270 g alune sau arahide,

-200 g somon tratat termic,

-330 g carne de pasare tratata termic,

Citeste si articolul :   8 alimente mai eficiente ca pastilele din farmacii

-480 g broccoli aburit,

-660 g paine de secara,

-560 g banane.

Publicitate

Autor