Doliu in lumea medicala din Romania. A salvat multe vieti, dar pe el nu l-a mai putut salva nimeni. A murit la doar 46 de ani

E iar doliu in lumea medicala din Romania. Seful Compartimentului Primire Urgente din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi a decedat, vineri, dupa ce a iesit din garda, moartea acestuia, la varsta de 46 de ani, fiind pusa pe seama suprasolicitarii profesionale.

Managerul unitatii medicale, Valerian Andries, a declarat, pentru Agerpres, ca medicul Ovidiu Nicolae Alexa a decedat in urma unui infarct si nu a putut fi salvat, in ciuda manevrelor de resuscitare indelungate facute de colegii sai.

“Este o dovada in plus a epuizarii si a suprasolicitarii personalului medical in aceasta perioada”, a afirmat Andries.

Publicitate

Medicului i s-a facut rau acasa, dupa ce a iesit din garda, iar sotia sa a chemat echipajele medicale. Acestea l-au gasit in stop cardio-respirator.

Publicitate

La randul sau, directorul Directiei de Sanatate Publica Botosani, Monica Adascalitei, care efectueaza garzi si la Compartimentul de Primiri Urgente al Spitalului Municipal Dorohoi, sustine ca decesul trebuie pus pe seama epuizarii la locul de munca, din cauza activitatilor desfasurate in contextul pandemiei de COVID-19.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea artistica din Romania. Dupa Stela Popescu si Tamara Buciuceanu, inca o stea s-a stins

“Sigur ca este vorba de suprasolicitare”, a subliniat Adascalitei.

Potrivit paginii de internet a Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgente si avea specialitatea “Medicina generala”. El avea si atestat pentru asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.