Nu exista defecte atunci cand iubesti cu adevarat:”Mantuitorul nostru a venit printre oameni tocmai pentru a ne invata cum sa iubim”

La baza credintei sta intotdeauna legea iubirii. Este una dintre cele mai frumoase si spectaculoase din cate exista.

Chiar daca oamenii au incercat sa defineasca sentimentul de iubire, nimeni nu a reusit sa cuprinda in cuvinte intelesul lui complet, cu exceptia Cartii Sfinte.

Cand iubim suntem frumosi, suntem iertatori, puternici, calmi, invincibili. Si nu este de mirare, daca stam sa ne gandim ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos a venit printre oameni tocmai pentru a ne invata cum sa iubim. El ne-a aratat calea spre o viata de exceptie, iar noi incercam sa o urmam, fiecare cum poate.
In iubire, defectele nu ar trebui sa existe

Cand vorbim despre defecte, ne referim, desigur, la anumite trasaturi cu care noi nu suntem de acord, pentru ca avem anumite idei preconcepute si in functie de niste etaloane pe care ni le-am creat mental, incepem sa evaluam.

Publicitate

Nimeni nu este perfect, deci nici noi nu suntem si atunci, ce sens are sa facem evaluari la infinit nelasand sufletul sa traiasca ce ii este menit? Chiar daca persoana pe care o iubim nu se incadreaza in regulile prestabilite, este mult mai bine sa lasam sentimentele sa se desfasoare in legea lor.

E mult mai bine sa iubim un om nepotrivit decat sa ne abtinem de la a trai in legile sufletului, asteptand persoana perfecta. Un sentiment de iubire are vibratie inalta, vindecatoare si o iubire ne schimba viata. Devenim mai toleranti, mai iertatori, mai deschisi, mai frumosi, chiar si mai tineri.
Iubeste dezinteresat

Citeste si articolul :   Rugaciunea care se spune de Sfanta Maria Mare.

Cand iubim, iubim! Nu ne punem problema de ce! Inima nu cunoaste reguli si nici nu are cum sa se supuna lor pentru ca regulile nu fac parte din jocul iubirii.

Este lesne de inteles ca in iubire nu se vorbeste despre interese sau daca am accepta ideea unui interes, apoi acela nu poate fi decat al sufletului. Ni se poate intampla sa iubim pe cineva care sa nu raspunda la fel, dar ce sens ar mai avea iubirea daca nu ar avea atat urcusuri, cat si coborasuri?

Sentimentele pe care le traim nu au nevoie de nimic, ele sunt totale, perfecte, asa cu iubeste Creatorul fiecare suflet pe care l-a facut sa existe. Si noi, oamenii, suntem facuti din acelasi aluat divin. Pentru a iubi nu avem nevoie de nimic in afara deschiderii spre iubire si ea vine din intelegere, din acceptare, din compasiune. Pentru a trai plenar intr-o relatie, trebuie sa fim noi, insine, fara idei preconcepute, fara sa judecam, fara sa cantarim ce este bine si ce nu.

Citeste si articolul :   Cum sa cureti usor rosturile de la gresie fara sa deteriorezi chitul

Toate fiintele pot iubi, cum toate merita sa fie iubite, asadar sa iubim cu toata fiinta noastra indiferent pe cine, indiferent cand! Viata viata ne va raspunde cu aceeasi moneda. Vom darui iubire si vom primi iubire. Poate nu acum, dar sigur candva.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Razvan Miulescu

Cu o experienta de peste 7 ani in jurnalism, Razvan este in acest moment editor al site-ului fabricatinromania.info. Printre publicatiile la care a activat amintim: andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionat de economie si sport, insa adora si natura si tot ceea ce ofera natura pentru omenire.