Cum sa indepartati grasimea din bucatarie in 5 minute

Bucataria este poate cea mai confortabila camera din casa. Aici familia se aduna la masa, mananca, isi povestesc reciproc ultimele intamplari si isi impartasesc secretele cele mai interioare.

Bucataria este locul unde se prepara mancarea si unde se depoziteaza mancarea. Aceasta inseamna ca petele grase apar inevitabil in bucatarie. Fete de masa, prosoape de bucatarie, frigider, suprafete de lucru – nimic nu ocoleste murdaria.

1. Inarmeaza-te cu prosoape de hartie

Prosoapele de hartie va pot ajuta sa curatati grasimea si murdaria din bucataria dvs. in cateva minute. Sunt foarte convenabile si practice de utilizat. Ele pot fi folosite pentru a indeparta petele proaspete sau pentru a pregati suprafata de lucru pentru utilizare.

Daca pata este complet proaspata, umeziti un prosop de hartie cu apa calda si stergeti suprafata de lucru. Nu va mai ramane nicio urma.

Publicitate

2. Nu uitati sa umeziti suprafetele cu apa calda

Daca grasimea a reusit sa manance ferm in mobilierul de bucatarie, nu va grabiti sa folositi produse chimice de uz casnic. Pentru ca un instrument special sa functioneze mai eficient, trebuie mai intai sa umeziti suprafata cu apa calda. Petele incapatanate se vor desprinde usor si vor fi mai usor de indepartat.

Citeste si articolul :   8 probleme de sanatate pe care le poti rezolva cu apa cu lamaie

Umeziti servetelele de hartie cu apa calduta, strangeti usor, asezati peste petele grase, apasati cu mainile si lasati-le 5-10 minute. Dupa aceea, puteti incepe curatarea in siguranta.

3. Cumpara produse speciale

In unele cazuri, pur si simplu nu puteti face fata fara utilizarea produselor chimice de uz casnic. Agentii de curatare eficienti vor indeparta rapid grasimea incapatanata. Formula lor sofisticata si compozitia dura abordeaza cu usurinta cele mai dure pete.

Important: Alegeti agentul de curatare corect pentru diferitele suprafete de lucru. Stabiliti materialul de bucatarie inainte de a cumpara produse chimice de uz casnic.

Acest lucru va ajuta la evitarea consecintelor negative si a deteriorarii mobilierului.

4. Folositi bicarbonat de sodiu

Daca petele nu sunt atat de dificile, atunci nu este deloc necesar sa folositi produse chimice de uz casnic la curatare. Incercati sa curatati bucataria de pete grase cu produse testate in timp. De exemplu, bicarbonatul de sodiu obisnuit va poate ajuta in acest sens.

Citeste si articolul :   Problemele de sanatate pe care apa cu lamaie le rezolva mai bine decat medicamentele

Se amesteca putin bicarbonat de sodiu cu apa pentru a face o pasta . Aplicati-l pe petele uleioase si lasati-l sa actioneze 10-15 minute. Apoi indepartati pata cu un burete sau prosoape de hartie.

5. Lamaie

Un alt ajutor in indepartarea petelor grase este lamaia. Deci, grasimea care ramane in cuptor dupa gatit poate fi indepartata cu suc de lamaie si apa . Umpleti petele cu suc de lamaie si presarati putin bicarbonat de sodiu. Cand grasimea incepe sa se stranga , scoateti-o cu prosoape de hartie.

6. Otet

Pentru petele dure, otetul poate ajuta. Amestecati o cana de otet cu putin suc de lamaie pentru un miros placut de citrice dupa curatare. Aplicati tinctura pe pata, lasati-o sa actioneze o vreme, apoi frecati pata cu un burete.

7. Curatati regulat

Regularitatea este importanta in curatare. Petele proaspete de grasimi si alte murdarii din bucatarie sunt mult mai usor de indepartat decat petele care s-au intarit si s-au inmuiat in suprafata. Aveti intotdeauna prosoape de hartie in  bucataria dumneavoastra pentru a curata rapid murdaria .

Autor