Cine este coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel national

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat cine se va ocupa de coordonarea campaniei de vaccinare la nivel national.

Coordonatorul acesteia va fi Valeriu Gheorghita, medic primar de boli infectioase la Spitalul Militar Central.

„Dupa elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi facuta publica saptamana viitoare, autoritatile au inceput organizarea propriu-zisa in vederea implementarii eficiente a acestei strategii. In sedinta de astazi a fost desemnat si un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel national, in persoana domnului Valeriu Gheorghita, medic primar de boli infectioase la Spitalul Militar Central”, a mentionat presedintele in cadrul conferintei de presa de la Palatul Cotroceni.

Publicitate

Presedintele a adaugat ca strategia de vaccinare va fi facuta publica saptamana viitoare.

„La nivel european, avem motive de optimism si se fac progrese evidente privind aparitia noilor vaccinuri. Romania, ca parte a acordurilor europene, trebuie sa fie pregatita pentru a gestiona corespunzator aceasta campanie si de aceea am convocat la Palatul Cotroceni o noua intalnire de lucru pe acest subiect. Vreau sa va transmit ca, dupa elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi facuta publica saptamana viitoare, autoritatile au inceput organizarea propriu-zisa in vederea implementarii eficiente a acestei strategii”, a spus Iohannis.

„Asa cum am mai mentionat, vaccinarea se va face etapizat si va incepe cu anumite grupe de populatie, stabilite pe criterii epidemiologice si medicale. Este vorba, intr-o prima faza, de personalul medical, de cei aflati in grupele de risc, dar si de lucratorii din sectoare esentiale precum educatie, siguranta nationala, transporturi, energie, furnizarea de apa si alimente”, a adaugat el.

„Au fost deja stabilite masurile generale pentru organizarea vaccinarii, masuri care tin cont de conditiile specifice de stocare si transport necesare pentru fiecare produs in parte, dar si de aspecte speciale, precum echipele de vaccinare, locatiile unde se va desfasura procesul, precum si programarea populatiei”, a mai spus presedintele.

„Am solicitat o data in plus expertilor, dar si autoritatilor sa comunice clar si transparent aceste masuri, atat personalului medical, cat si populatiei in ansamblu. Cred ca este deosebit de important sa combatem dezinformarea si fake news-urile care sadesc neincredere si au un efect manipulatoriu profund nociv. Atat timp cat dovezile stiintifice sustin siguranta si eficacitatea vaccinurilor, a caror aparitie este oricum direct conditionata de avizul organismelor stiintifice de profil, si le indica drept principalul factor care poate pune capat pandemiei, trebuie sa ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficienta, care sa ne permita reintoarcerea cat mai rapida la normalitatea pe care ne-o dorim cu totii.

Citeste si articolul :   Kelemen Hunor nu vede necesara acum implicarea lui Klaus Iohannis pentru formarea guvernului

„Pentru a fi siguri de rezultate, trebuie sa mentinem cursul actual, sa respectam regulile, si sunt sigur ca vom vedea in doua saptamani rezultate si mai bune. In aceste zile, a fi un cetatean corect, responsabil, solidar cu eforturile uriase ale medicilor inseamna a da dovada de simt civic, inseamna a respecta cu strictete nomele in vigoare”, a mai spus Iohannis.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.