3 motive importante pentru care nu ai chef sa mananci dimineata

Suntem siguri ca ati auzit ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Dar de multe ori, cand iesi din casa, micul dejun este ultimul lucru pe care il ai in minte.

Te intrebi de ce nu ti-e foame niciodata cand te trezesti dimineata. Ce se intampla cu adevarat?

Expertii in nutritie au oferit informatii senzationale. Exista mai multe motive – de la consumul excesiv de alimente seara, pana la eliberarea de hormoni si metabolismul inactiv.

Metabolismul dvs. este inactiv  dimineata.

Dupa cum explica nutritionistul, metabolismul tau intra intr-un model complet diferit atunci cand dormi. El cam apasa butonul „amana”.

Publicitate

Metabolismul dvs. functioneaza exact ca un semineu: daca tot aruncati bete in foc (mancare), acesta va arde. Daca nu ati adaugat combustibil la foc, acesta se va stinge. Asa se intampla cand dormim, ceea ce este bine pentru ca nu irosim multa energie  “.

Citeste si articolul :   Sapte alimente si bauturi care sustin sanatatea ficatului

Cand te trezesti, metabolismul tau nu stie ca este timpul sa mananci. Micul dejun este insa foarte important, deoarece iti stimuleaza metabolismul si iti imbunatateste functionalitatea pe tot parcursul zilei. Deci, incercati sa mancati un mic dejun hranitor la cateva ore de la trezire.

Ai mancat prea mult inainte de culcare.

Expertii spun ca consumul de mese grele inainte de culcare perturba somnul, deoarece organismul lucreaza din greu pentru a-l digera. Acesta poate fi motivul lipsei poftei de mancare dimineata.

Acest lucru s-ar putea datora restului de acid al stomacului, iar nutritionistii adauga ca, daca ai mancat mult pe la miezul noptii si te trezesti la 6 sau 7 dimineata, atunci bineinteles ca inca nu ti-e foame. Corpul tau tocmai termina digestia si semnalul foamei nu a sosit inca.

 Eliberarea  de hormoni

La fel ca multe dintre lucrurile ciudate care se intampla in corpul nostru, hormonii au mult de-a face cu lipsa poftei de mancare.

Citeste si articolul :   Fapte uimitoare despre Marea Neagra

Nutritionistii explica: „Corpul elibereaza mai multi hormoni diferiti inainte de a se trezi pentru a ajuta corpul sa se ridice si sa se miste dupa o noapte de odihna. Pe langa cresterea energiei, acesti hormoni cresc nivelul zaharului din sange, ceea ce este necesar dupa „post” peste noapte. Acest val hormonal poate fi unul dintre vinovatii bolii(greata ) usoare de dimineata “.

Stomacul gol poate provoca greata atunci cand secreta acid in asteptarea hranei. Afluxul de acid poate provoca disconfort si greata usoara, deci acesta este un semn pentru organism sa manance alimente!

Nutritionistii recomanda: „Incepeti cu o gustare usor de digerat, cum ar fi fructele sau o mana de nuci. Acest lucru va va porni metabolismul si iti va fi foame in aproximativ o ora. ”

Nutritionistii recomanda, de asemenea, sa beti apa dupa trezire. Acesta este un obicei uimitor, deoarece va ajuta metabolismul (pe langa multe alte beneficii). Deci, puteti restabili cu usurinta corpul si accelera metabolismul.

Autor