Medic roman: “Cinstitul Tataru, o alta minciuna, n-ar fi nici prima nici ultima”

Medicul Gabriel Diaconu il acuza pe ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ca a mintit in cazul medicului de la Piatra Neamt. Mai mult, doctorul spune ca sotia eroului de la ATI i-a interzis total, ministrului, sa mai vorbeasca despre acest subiect.

“Ma inclin in fata colegei noastre medic, sotia Dr. Denciu, care i-a dat astazi ministrului sanatatii o mare lectie de omenie.

Mai exact, dupa ce trupesul, cinstitul Tataru a afirmat ca nu doar ca Denciu a suferit arsuri, dar mai avea si Covid (doar o alta minciuna, n-ar fi nici prima nici ultima),

Doamna doctor i-a transmis public ca ii interzice sa mai vorbeasca de acest subiect. Elegant, dar decisiv. Uite asa se rezolva o inecuatie damboviteana cu prea multe necunoscute”, a scris medicul Gabriel Diaconu, pe pagina sa de Facebook.

Nu este prima data cand medicul face acuzatii grave la adresa ministrului Sanatatii. Intr-un alt mesaj, ii cere acestuia sa demisioneze.

“Just in: In ultimele 7 zile am depasit pragul hebdomadar a 1000 de decese din cauza infectiei cu noul coronavirus. Odata cu raportarea de astazi, numarul lor este 1046 in ultima saptamana…
L-as fi lasat in plata lui pe ministrul sanatatii, Nelu Tataru, daca n-ar fi facut aseara tarziu urmatoarea declaratie:

” Pentru situatia de peste 30 de ani si pentru autoritatile locale si neimplicare cred ca suntem vinovati toti din aceasta tara, nu numai sistemul medical, fiindca am acceptat timp de 30 de ani sa traim intr-o astfel de situatie medicala”

Citeste si articolul :   Smiley n-a mai rezistat si a pus poza pe internet. Gina Pistol, data de gol

Afirmatia este mincinoasa si vadeste trei lucruri caracteristice politicianului roman in general, respectiv ale lui Tataru in particular:

1. In fata tragediei, a dramei, instinctul de fiara al politicianului este sa gaseasca repede o distragere a atentiei, mai exact cineva pe care sa-l sacrifice incat sa-si lepede vina.

2. Solutia magistrala e sa creeze impresia ca – de fapt – culpa e colectiva. Daca toata lumea e vinovata, nu-i asa, de fapt nimeni nu e vinovat, pentru ca,

3. Suntem toti la fel.

Dar nu suntem toti al fel.

Nu avem cum sa fim toti la fel. Unii dintre noi sunt chemati la responsabilitatea fotoliului public. Altii dintre noi sunt cei care – indiferent de conditii, dotari sau vremuri – tratam oameni de boli. Mai sunt unii dintre noi care aduc la iveala, si prezinta public dovezile formelor pe care le ia ticalosia, hotia. Exista unii care vor sa faca bine, fie ca inseamna spitale, fie ca inseamna aparatura, cercetare, fie ca inseamna emanciparea cunoasterii medicale sau accesul la stiinta, scoala, educatie, deschidere si curiozitate catre viitor.

Cum sa fim toti la fel vinovati, domnule ministru al sanatatii?

Asa functioneaza in mintea dumneavoastra democratia? Daca Icsulescu a fost votat de oameni, si Cutarica ajunge intr-o pozitie de decizie desi e flagrant incompetent, omul de rand e de vina? Carevasazica daca eu, medic psihiatru, fac o tampenie – sa zicem – si pacientul meu moare inseamna ca de vina sunt parintii mei, ca doar ei m-au dat la scoala?

Citeste si articolul :   Nelu Tataru, anunt de ultim moment! Cand ar putea intra Romania in starea de urgenta

Fiecare dintre cei care ajungeti primar, parlamentar, ministru etc ati fost DELEGATI cu o sarcina, o povara, o misiune. Ati fost insarcinati. Ati fost mandatati. Ati primit sufragiu, ati primit incredere. Ati ajuns in posesia sperantei unui numar de oameni.

Acei oameni, domnule Tataru, NU v-au dat mandat sa faceti lucruri pe genunchi. Nu v-au invatat cum sa faceti rahat bici si sa pocniti din el. Si cu siguranta oamenii nu v-au inlesnit accesul spre o camera de luat vederi ca, la momentul cand exista teroare imprejur, si cand afli ca parintele tau a ars pe-un pat de spital, sa spuneti ca inclusiv ei sunt de vina.

Eu cred ca dumneavoastra nu realizati uneori gogomaniile care va ies, rostogolit, pe gura. Sa intelegem din declaratia de mai sus ca si doctorul Denciu e vinovat? Am inteles, la Giulesti de vina a fost Florentina Carstea. La Colectiv au fost patronii clubului de vina.

Dar de aspersoarele pe care autoritatile ar fi trebuit sa inceapa sa le monteze in spitale tot noi suntem vinovati ca la 10 ani de la Giulesti nu functioneaza, tot NOI suntem vinovati?

De spitalele metropolitane cu jdemii de paturi care se construiesc doar o data la patru ani, neindoielnic tot plurilimea e vinovata, nu? Evident ca si pentru banii aruncati, sifonati in tot felul de aranjamente, oferite pesches pentru diverse firme de apartament, tot 30 de ani de neimplicare ofera rationament si scuza.

Nu suntem toti la fel. Exista lucruri care ne deosebesc fundamental, si diferentele dintre noi sunt ireconciliabile. Cunosc oameni care de fiecare data cand Romania a dat de greu si-au oferit experienta, cunostintele, pregatirea ca sa puna umarul. Oameni care au oferit solutii inovative, care au gasit raspunsuri la intrebari sistemice (nu doar cum se deschide calculatorul sau se trimite un e-mail). Care v-au intins, de fiecare data, o mana dumneavoastra, politicienilor, si carora le-ati ras in fata.

Citeste si articolul :   Veste uriasa din Italia. Anuntul uluitor facut de autoritatile italiene.

Sunteti incremenit in aceeasi doctrina mortuara, faraonica lasata sa colcaie pe acest pamant de mai bine de 70 de ani, piara poporul traiasca partidul! Niciunul, de fapt, nu pricepeti ca ce aveti nu sunt nici calitati, nici privilegii, cat responsabilitati.

Dumneavoastra, domnule ministru, aveati o responsabilitate. Aceasta responsabilitate nu cunoaste nici cusur, nici relativitate. Este o responsabilitate pe care, ca ocupant al unui scaun in guvern, indiferent de ce parere aveti ca om, o aveti, si nimeni altul. Si e timpul sa plecati.

E timpul sa va dati demisia, si nu pentru cum v-ati descurcat pana acum cu coame si cocoase, cat pentru afirmatia sulfuroasa de aseara, de la Piatra Neamt.”, scrie medicul intr-o alta postare.

Autor