Cafea, pete – uite cum poti scoate petele de cafea cu usurinta

Uneori, se intampla pur si simplu: sa stai confortabil pe canapea si te bucuri de o ceasca de cafea si, brusc, se varsa pe canapea o parte din cafea. Rezultatul va fi: o pata urata de maro. Grozav… si acum? Cu acesti pasi poti elimina cu usurinta pata de cafea de pe canapea, si nu ar trebui sa asteptati prea mult pana aceasta dispare.

Pasul 1: indepartati husa daca exista

Daca este posibil, cel mai bine este sa indepartati imediat husa de pe canapea sau fotoliu, daca exista. Acest lucru va impiedica pata sa creasca, sa se extinda. Cu toate acestea, daca acest lucru nu este posibil cu canapeaua dvs., puteti sari peste acest pas.

Pasul 2: cum se absoarbe lichidul

Publicitate

Odata ce lichidul este varsat, este important sa absorbiti umezeala direct cu un prosop sau un prosop de hartie Cel mai bine este sa folositi o carpa alba, deoarece materialul colorat poate inrautati pata.

Citeste si articolul :   7 tipuri de dureri de picioare pe care nu trebuie sa le ignori niciodata

Pasul 3: spalati locul in care exista pata de cafea

Daca este posibil, tineti fata de perna sau intreaga perna sub un robinet cu apa rece  timp de cinci minute. Veti observa ca pata se va estompa treptat!

Publicitate

Daca nu puteti scoate fata de perna sau este pe tesatura canapelei, puteti presara bicarbonat si sare direct pe pata si lasati-o sa stea timp de treizeci de minute.

Pasul 4: curatarea propriu-zisa a petei

Detergentul lichid pentru rufe poate indeparta petele de cafea de pe canapea, dar pot contine si inalbitor care nu va face decat sa inrautateasca situatia. Intindeti putin gel (detergent lichid) pe pata si lasati-l sa se inmoaie timp de zece minute. Aceasta metoda se aplica daca puteti scoate fata de perna sau husa de canapea, deoarece dupa zece minute trebuie sa inmuiati pata in apa calda timp de treizeci de minute.

Pasul 5: clatiti din nou

Dupa inmuiere, pata de cafea trebuie clatita din nou. Aveti grija sa nu frecati pata, altfel se va mari  sau va provoca decolorarea zonei afectate. Daca ati presarat bicarbonat de sodiu pe pata, acum il puteti ideparta cu ajutorul unui aspirator.

Citeste si articolul :   Nu doar pentru energie: cinci moduri neobisnuite de a folosi cafeaua

Pasul 6: indepartarea petelor

Daca metodele de mai sus nu au functionat, este recomandabil sa folositi un agent de indepartare a petelor special pentru tesaturi. Acordati detergentului timp sa se inmoaie, apoi spalati fata de perna sau intreaga perna in masina de spalat.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.