Cine este femeia din Valcea care si-a abandonat bebelusul de 5 zile intr-o scara de bloc

Apar noi detalii in cazul bebelusului abandonat intr-o scara de bloc din Ramnicu Valcea. Dupa ce cazul a fost mediatizat, mama s-a prezentat la politie si a spus, de fat, cum s-a intamplat totul.

Femeia care si-a abandonat bebelusul de numai 5 zile in scara de bloc din cartierul Ostroveni are 35 de ani si a predat ca profesoara la un liceu din localitate. Aceasta mai are acasa doi copii minori. Profesoara a spus ca sotul ei nu voia sa auda de un alt copil.

Femeia a declarat ce de frica barbatului, atunci cand a venit sorocul, a mers si a nascut singura in masina, dupa care a ramas acolo cinci zile, ca sa-si dea seama ce poate sa faca cu bebelusul, scrie adevarul.ro.

La final a decis sa duca bebelusul intr-o scara de bloc, unde a si fost gasita de o femeie si dusa la maternitate. Femeia, cuprinsa de remuscari, s-a dus la politie dupa cateva zile. Aceasta a fost internata in spital, iar medicii au confirmat ca sufera de depresie postnatala.

Bebelusul a fost gasit in scara unui bloc din Ramnicu Valcea pe data de 12 februarie. Locatarii au anuntat Politia, iar o ambulanta a dus-o la maternitatea din oras. Medicii au spus ca fetita a fost nascut acasa, intrucat ombilicul sau era prins cu o clema care nu se foloseste la maternitate.

„De la inceput vreau sa spun ca nou-nascutul este in siguranta, acesta a fost transportat la o unitate spitaliceasca unde a fost evaluat de catre cadrele medicale, starea generala fiind una buna si nu prezinta leziuni traumatice vizibile”, a declarat Catalin Udrea, purtatorul de cuvant al IPJ Valcea.

Citeste si articolul :   Presedintele Romaniei, prima decizie dupa tragedia de la ATI

“Joi, in jurul orei 23:00, a fost primit un apel de urgenta la Politia municipiului Valcea prin care ni se sesiza ca intr-o scara de bloc din cartierul Ostroveni a fost gasit un nou-nascut abandonat.

Politistii care au ajuns la fata locului au constatat ca cele sesizate se confirma, bebelusul fiind gasit intr-un scaun de transport auto, special pentru copii. La fata locului a fost solicitata si prezenta unui echipaj de la Ambulanta, nou-nascutul fiind preluat si dus la spital. In urma evaluarii s-a stabilit ca este vorba de o fetita care ar fi in varsta de aproximativ cinci zile.

Ancheta este facuta de politistii Serviciului de Investigatii criminale, sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie.”

Mama fetitei s-a predat la Politie dupa 4 zile

Profesoara de 35 de ani a mers la Politia Ramnicu Valcea la inceputul saptamanii si a recunoscut ca ea este mama fetitei.

„Politistii au identificat o femeie de 35 de ani, din Ramnicu Valcea, banuita de comiterea faptei. Cercetarile continua pentru stabilirea cu exactitate a situatiei de fapt”, au anuntat  reprezentantii IPJ Valcea.

Citeste si articolul :   Se inchide litoralul si muntele? Anuntul facut de Raed Arafat

Fetita se afla, in prezent, la Maternitate, unde va si ramane pana se va lua o decizie in privinta ei.

Autor