IPS Teodosie, revoltat: ”Sunt ispitele celor care vor sa braveze, ca ingenuncheaza ei Biserica”

IPS Teodosie a reactionat dupa ce Guvernul a redus drastic bugetul alocat anul acesta pentru construirea si restaurarea lacasurilor de cult, cu aproape 89% fata de 2020, dar ofera in continuare fonduri prin trei programe.

 „Biserica a cedat averile catre stat, pe vremea lui Cuza”. „Sunt ispitele celor care vor sa braveze”, a spus Teodosie.

Potrivit bugetului, suma alocata pentru culte ar fi de numai 28 milioane lei in acest an, cu aproape 89% mai mica decat in anul anterior, cand s-au dat 249 milioane lei.  Astfel Contributia statului la salarizarea personalului de cult este programata sa creasca cu 2,36%, in 2021, de la 731,95 milioane lei in 2020 la 749,25 milioane lei.

“Sunt zvonuri”

Publicitate

IPS Teodosie a declarat la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului ca nu este convins ca bugetul cultelor va ramane in forma anuntata de Guvern.

Publicitate

„Deocamdata sunt zvonuri. Orice e posibil. Un lucru nefiresc, asta pot sa spun, pentru ca Biserica are o misiune foarte importanta. Cum sa tai de la cei care fac aceasta misiune, ca sa tina poporul in demnitate, cu constiinta treaza, cum tocmai aceasta?

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu, atac dur in Parlament: "Chiar nu iti e rusine sa vii sa ne spui ca noi furam"

Noi avem si o explicatie foarte limpede: Biserica a cedat averile pentru stat, pe vremea lui Cuza. Sunt tarile din Apus care dau din impozitul lor pentru culte, mult mai consistent decat dau crestinii ortodocsi la noi in tara.

Noi ne legam de asta. Sunt ispitele celor care vor sa braveze, ca ingenuncheaza ei Biserica. Foarte rau, acelea (cladirile cultelor n.red.) nu trebuie intretinute?”, a mentionat IPS Teodosie.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.