Vestea momentului pentru toti romanii. Restrictiile anuntate de Pasti vor fi anulate?

Pastele din acest an ar putea fi sarbatorit intr-un mod mai normal, dupa ce reprezentantii AUR a cerut ridicarea restrictiilor de deplasare in noaptea Sfintelor Pasti.

Alianta pentru Unirea Romanilor a cerut Guvernului si Comitetului National pentru Situatii de Urgenta sa corecteze hotararile care impun restrictii de deplasare, cu referire speciala la noaptea Invierii, in data de 4 aprilie pentru Pastele catolic si 2 mai pentru Patele ortodox, scrie in comunicatul transmis de AUR.

Parlamentarii AUR mentioneaza, de asemenea, ca oamenii isi doresc sa participe la slujba Invierii, urmata de Sfanta Liturghie. In acest context, este necesara derogarea de la restrictiile de deplasare intre orele 23:00-05:00, una dintre masurile impuse de CNSU in data de 6 noiembrie 2020 si prelungita luna de luna, pana la un termen necunoscut.

Pastele fara restriciii de Inviere

Claudiu Tarziu, copresedinte AUR a anuntat ca Alianta se va lupta pe toate caile pentru ca toti crestenii din Romania sa poata sarbatori Pastele intr-un mod cat se poate de normal.

„Ne vom lupta pe toate caile, in Parlament si in afara lui, ca aberatia de anul trecut sa nu se mai intample. Este cea mai importanta sarbatoare a crestinilor, una a bucuriei si nadejdii, a credintei depline in Iisus Hristos, a invierii Lui si a noastre. Cu toate riscurile in fata intunericului, noi vom merge sa luam Lumina.

Le-o vom da si celor rataciti, care ne tin departe de Biserica si ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu sa le deschida mintea, sa le incalzeasca sufletul si sa le indrume fapta”, a declarat senatorul Claudiu Tarziu, copresedinte AUR.

AUR respinge masurile luate de Guvern la indicatiile OMS pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.