Lovitura pentru DNA! Elena Udrea a primit Decizia

Elena Udrea a primit decizia Curtii de Apel Bucuresti. DNA a cerut joi punerea fostului ministru sub control judiciar, pentru a o impiedica sa plece din nou in alta tara.

Judecatorii nu au fost de acord cu cererea procurorilor DNA. Astfel, fostul ministru ramane, cel putin momentan, cu drepturile cetatenesti neingradite. De asemenea, procurorii pot contesta decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Elena Udrea poate iesi din tara.

Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri cererea DNA privind plasarea Elenei Udrea sub control judiciar, cu interdictia de a parasi tara, aceasta fiind condamnata in prima instanta la opt ani inchisoare.

Publicitate

La plecarea de la instanta, Elena Udrea a sustinut din nou ca solicitarea DNA este lipsita de temei legal.

“Nu as pleca ca sa infund puscariile pe afara ca sa ma aduca statul roman inapoi in conditii de forta”, a spus Udrea la plecarea de la instanta.

“Sunt singurul caz care s-a intors in tara de bunavoie. Daca as fi vrut sa nu ma intorc, nu ma intorceam acum doi ani. Am venit pentru ca mi-am dorit sa ma intorc si, va amintesc, plecarea mea s-a datorat unei decizii abuzive a instantei. (…)

Despre plecarea mea in Costa Rica cred ca nu e cazul sa discutam. Cu toate acestea, eu m-am intors de bunavoie din Costa Rica si nu se pune problema in acest moment sa fie un risc ca eu sa plec undeva”, a sustinut Elena Udrea, la sosirea la instanta.

Citeste si articolul :   Fostii sefi ai Centrului Cinematografiei ar fi comis zeci de infractiuni de abuz in serviciu

Condamnari in dosarul referendumului pentru 300 de parlamentari

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnata, de Curtea de Apel Bucuresti la 8 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de instigare la luare de mita si spalare a banilor.

In acelasi dosar, Ioana Basescu, fiica fostului presedinte Traian Basescu, a fost condamnata la 5 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor.

Alte condamnari: Gheorghe Nastasia (fost secretar general al Ministerului Dezvoltari) – 6 ani pentru luare de mita; Victor Tarhonm (fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea) – 4 ani cu suspendare pentru luare de mita; Ioan Silviu Wagner (director general al companiei Oil Terminal) – 3 ani cu suspendare pentru delapidare.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.