Prima condamnare din Romania pentru un cetatean, suspect de Covid, care a fugit din spital

Judecatoria Buzau a decis prima condamnare din Romania in cazul unei persoane, suspecte de Covid, care a fugit din spital. Este vorba despre un barbat de 50 de ani, din judetul Buzau, care a fost judecat pentru zadarnicirea combaterii bolilor si condamnat la sase luni de inchisoare, cu suspendare.

Incidentul s-a produs pe 10 aprilie cand politistii de la Politia municipiului Buzau au fost sesizati prin apel 112 cu privire la faptul ca un barbat de 50 de ani, din Merei, a parasit incinta unitatii spitalicesti fara incuviintarea cadrelor medicale, avand simptomatologie specifica bolii. La numai cateva ore de la sesizare, barbatul a fost gasit de politisti pe un teren din extravilanul localitatii de domiciliu. El a fost dus in carantina si pe numele lui s-a deschis un dosar penal de zadarnicirea combaterii bolilor.

In luna septembrie, judecatoria Buzau l-a condamnat pe barbat la sase luni de inchisoare cu suspendare. De asemenea, el trebuie sa urmeze un program de reintegrare sociala si sa presteze munca in folosul comunitatii.

Citeste si articolul :   Coronavirus: Un deces inregistrat in ultimele 24 de ore si 46 cazuri noi

„Condamna inculpatul la o pedeapsa de 6 luni inchisoare pentru infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor, savarsita in data de 10.04.2020… dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere si stabileste un termen de supraveghere de 2 ani… impune condamnatului sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de catre serviciul de probatiune sau organizat in colaborare cu institutii din comunitate…. pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Primariei comunei Merei sau SC RER Ecologic Service SA Buzau, pe o perioada de 60 de zile lucratoare”, scrie pe portalul instantei buzoiene.