Veste buna pentru locuitorii Capitalei. Se ridica unele restrictii

Veste buna pentru locuitorii Capitalei. Incepand cu data de 27 aprilie se ridica anumite restrictii din Bucuresti. Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta a decis ca circulatia va fi permisa pana la ora 22.00, iar magazinele vor fi deschise pana la 21.00.

Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU) a decis ca incepand de marti se fie permisa circulatia persoanelor pana la ora 22:00, dupa care va fi interzisa pana la ora 5:00, iar magazinele sa fie deschise pana la 21:00 inclusiv la sfarsit de saptamana, hotararea fiind luata ca urmare a scaderii incidentei cumulate a cazurilor de COVID-19, dupa cum transmite news.ro.

Hotararea CMBSU poate fi consultata AICI.

Astfel, programul operatorilor economici care desfasoara activitati de comert/prestari servicii in spatii inchise si /sau deschise, publice si/sau private, se poate desfasura in intervalul 05.00 – 21:00, renuntandu-se la interdictia referitoare la inchiderea magazinelor la ora 18:00, la sfarsit de saptamana, a decis in sedinta de luni CMBSU.

Prin exceptie, in intervalul orar 21,00 – 05,00, operatorii economici pot activa doar in relatia cu operatori economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Restaurantele si salile de spectacol urmeaza sa fie deschise

„Putem sa ne deplasam in afara domiciliului, in perioada 05.00 – 22.00, in fiecare zi a saptamanii. Nu mai exista interdictia aplicata salilor de sport, de a functiona. Acestea sunt singurele modificari care au fost facute”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Potrivit prefectului, restul masurilor vor continua sa ramana in vigoare pana la momentul in care incidenta numarului de infectari cu noul coronavirus va scadea sub 3 la mia de locuitori. Odata cu aceasta scadere, restaurantele si salile de spectacol ar urma sa fie si ele deschise.

Se mentine decizia luata in urma cu doua zile referitoare la programul in noaptea de Inviere.

„Pentru deplasarea si participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Pastelui, se permite circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in perioada 1 mai – 2 mai 2021, in intervalul orar 20.00 – 05.00”

Citeste si articolul :   Informatie de ultima ora! in Bucuresti si Cluj nu mai sunt locuri disponibile pentru vaccinare in etapa 2

De asemenea, pentru deplasarea si participarea la sarbatoarea religioasa specifica lunii Ramazan, se permite circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in perioada 8 mai – 9 mai 2021, in intervalul orar 20.00 – 5.00.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.