Premierul Citu a dat cea mai buna veste

Premierul Romaniei, Florin Citu a transmis, marti, ca, daca se atinge tinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, la 1 iunie se va putea renunta la masca de protectie la plaja, sau in drumetiile montane.

”Vreau sa le multumesc romanilor ca am avut o sarbatoare pascala linistita, fara niciun fel de evenimente. Oamenii au inteles sa respecte rgulile in vigoare si se vede ca avem rezultate din ce in ce mai bune in ceea ce priveste rata de pozitivare”, a declarat premierul, intr-o declaratie de presa.

Ce masuri de relaxare ar putea fi introduse de la 1 iunie

Publicitate

“Este clar ca putem vorbi despre fara masca pe plaja, de exemplu. Fara masca, daca mergem la munte in drumetie, etc., putem sa mergem fara masca. Dar putem sa vorbim si de lucruri sau de facilitati pentru persoane vaccinate. Putem sa vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot sa ajunga la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uitam. Putem sa vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate si asa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot in Bucuresti si Cluj, dar eu sunt sigur ca rezultatele vor fi bune si putem sa ne gandim la astfel de evenimente”, a mai spus premierul Citu.

Citeste si articolul :   VIDEO Florin Citu s-a vaccinat anti-Covid. Primele declaratii

In ce priveste renuntarea la purtarea mastii in aer liber, Florin Citu a mentionat ca acest lucru ar putea fi luat in calcul dupa 1 august.

“Deocamdata nu. As astepta 1 august pentru acest lucru, depinde”, a spus premierul.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.