Doliu in presa din Romania. S-a stins un cunoscut jurnalist

Doliu in presa din Romania. Radu Ciobotea, jurnalist, scriitor si profesor, a decedat la nici 61 de ani.

Radu Ciobotea a absolvit Facultatea de Litere din cadrul UVT (1984), a fost redactor la publicatiile Flacara, Expres Magazin si Evenimentul zilei.

Ca redactor-sef, a condus postul de televiziune TvT 89, saptamanalul Banateanul si cotidianul Evenimentul zilei – Editia de Vest.

A fost corespondent de razboi pe fronturile din Slovenia, Croatia, Bosnia si Kosovo, in perioada 1991-1999.

In 2004, si-a luat doctoratul in literatura comparata, cu titlul Magna Cum Laude, in cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si al Universite d’Artois din Arras, Franta.

A fost, de asemenea, redactor-sef al saptamanalului Diasporaro (Londra), difuzat in numeroase tari europene, si conf. univ. dr. la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

A mai publicat: Intoarcerea la Shaolin (1995), Dupa Revolutie, tarziu (1996), Razboi fara invingatori (1998), Pantera roz ramane in vitrina (2003), Razboi cu Doctor Blues (2003), Une guerre sans vainqueurs (Editions Paris-Mediterranee, Paris, 2003), Reportaj si literatura. Eseu asupra reportajului romanesc si francez interbelic (2005).

Citeste si articolul :   Elena Padure, infectata cu noul virus: ”Medicii si asistentele au pampersi, nu au voie sa bea apa, sa manance si nici sa mearga la baie 6 ore”

La Editura Cartea Romaneasca i-a aparut volumul Aparatorii, un senzational roman cinematografic care dezvaluie secretele istoriei nescrise din epoca lui Stefan cel Mare.

Radu Ciobotea a fost director adjunct al Institutului Cultural Roman din Paris.

Autor