Ministrul Muncii, adevarul despre crestrea varstei de pensionare

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a transmis ca nu exista discutii despre cresterea varstei de pensionare, ci ca se discuta constant despre optiunea de a ramane in activitate, ceea ce este total diferit. De asemene, reprezentantul Guvernului a subliniat ca informatiile vehiculate privind cresterea stagiului minim de cotizare sunt minciuni.

“Nu s-a discutat cresterea varstei de pensionare

Discutam constant despre optiunea pentru a ramane in viata activa, ceea ce este total diferit.

Optiune poti face si acum, doar ca ai nevoie de acord si sa ramai mai mult la munca de la an la an.

Publicitate

Uitandu-ne la cifre, am constatat ca peste 100.000 de oameni peste 65 de ani prefera sa ramana in continuare in activitate, asa ca ne-am gandit sa lasam aceasta optiune.

Este foarte important si din perspectiva reformei, sunt sprijinite si sistemul de contributivitate, si sistemul de pensii.

In privinta stagiului de cotizare e absurd sa spui sau cineva sa iasa in spatiul public sa vehiculeze cresterea stagiului minim de cotizare de 15 ani in conditiile in care acum stagiul de cotizare maxim e de 35 de ani.

Sunt niste minciuni atat de gogonate, incat te intrebi cat se mai pot rostogoli in spatiul public.”, a declarat Raluca Turcan.

Citeste si articolul :   Alerta in Romania: O alta profesoara, infectata cu noua tulpina de coronavirus care face ravagii in Marea Britanie

Declaratia ministrului Muncii vine dupa ce presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat Guvernul Citu ca s-ar fi angajat in fata Comisiei Europene sa nu mai majoreze pensiile, sa desfiinteze pensionarea anticipata si sa creasca vechimea in munca necesara pensionarii.

Presedintele PSD a publicat, pe Facebook, un document cu antetul guvernului, in limba engleza, care prezinta detalii ale reformei sistemului de pensii din Romania. Potrivit documentului, Guvernul se angajeaza sa adopte o noua legislatie a pensiilor pana la finalul anului 2021.

“Desi nimeni nu le-a cerut-o, Guvernul Citu a transmis la Bruxelles ca intentioneaza sa nu mai aplice legea care prevede marirea pensiilor, ca va desfiinta pensia anticipata, ca va mari varsta de pensionare, dar si vechimea in munca necesara pensionarii”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.