Cum iti cureti incaltamintea alba, cu doar cateva ingrediente din bucatarie

Pantofii albi sunt un instrument la moda in imaginea fiecarei fashioniste. Un element care, printre altele, poate fi combinat cu usurinta cu multe articole de garderoba. Magia incaltamintei albe confera oricarui stil o prezentare aparte.

Dar exista o problema, culoarea se murdareste foarte usor si pur si simplu trebuie sa aplicati o ingrijire speciala si adecvata. Am gasit acasa mai multe remedii populare pentru curatarea pantofilor albi:

1.Lamaia este o planta citrica care are multe proprietati benefice, inclusiv pentru curatare. Veti avea nevoie de suc de lamaie si jumatate de pahar de apa. Se amesteca, se agita, se sterg pantofii cu lichidul rezultat. Indepartati reziduurile cu o carpa uscata.

2. Bicarbonatul de sodiu este o pulbere alba cristalina fina care este utilizata in medicina si in industria alimentara. Un mijloc excelent pentru curatarea pantofilor de rugina, murdarie, pete galbene si alte tipuri de murdarie. Pentru curatare, praful trebuie dizolvat intr-un pahar cu apa in raport de o lingura de bicarbonat de sodiu la o lingura de apa. Cu amestecul rezultat, curatati-va incaltamintea, apoi stergeti cu o carpa uscata.

3. Otetul este un lichid incolor cu un continut semnificativ de acid acetic. Inainte de spalare, se umezeste o carpa cu otet si se aplica pe incaltaminte sau acolo unde exista pete. Dupa ce i-am curatat cu otet se clatesc cu apa simpla.

4. Lapte si albus de ou . Ar parea o combinatie neobisnuita si, dar cu toate acestea, are si proprietati de curatare.

5. Pasta de dinti . Se dovedeste a fi nu numai un produs dentar, ci si un produs de curatare pentru incaltaminte care ofera un alb stralucitor.

6. Ceapa. In mod ciudat, este posibila curatarea suprafetei pantofilor cu aceasta leguma. In primul rand, stergeti pantofii cu o carpa umeda, apoi cu suc de ceapa si, in cele din urma, clatiti.

7.  Baie cu sapun . Poate cel mai simplu si mai accesibil mod. Apa calda si sapunul fac minuni.  Aceasta metoda este posibila numai intr-o masina automata.

De asemenea, primele cinci moduri sunt destul de realiste pentru a curata murdaria si pentru a aduce incaltamintea la aspectul sau original. Daca murdaria este adanc inradacinata, lasati-o sa se usuce mai intai, apoi scuturati. Cea mai mare parte a murdariei va cadea, restul poate fi spalat cu o carpa uda. De obicei se utilizeaza o perie moale. Cu miscari circulare, murdaria poate fi indepartata cu usurinta din orice material.

Citeste si articolul :   La ce temperatura ar trebui sa spalati adidasii fara a-i deteriora? Uriasa greseala pe care o fac multi oameni

Cum se curata pantofii albi din piele?

Aproape toate metodele propuse mai sus vor functiona, principalul lucru nu este sa exagerati cu aplicarea produselor.

Cum se curata pantofii albi din piele de caprioara?

Cu piele de caprioara trebuie sa fii atent. O miscare gresita si veti pierde pentru totdeauna perechea eleganta de pantofi din piele intoarsa. Pentru inceput, pantofii sunt lasati sa se usuce, iar apoi murdaria este indepartata cu o carpa sau o perie uscata. Puteti curata piele de caprioara cu o solutie de lapte si bircabonat de sodiu, cu miscari lente, cu o perie moale, indepartati toata murdaria. Dupa procesare, puteti spala produsul cu apa si otet (o lingurita pe litru de apa).

Cum se curata pantofii cu tesatura alba?

De regula, pantofii de vara sunt confectionati din materiale usoare si nu mai putin de cei de iarna sunt supusi influentelor nocive din exterior. Aproape oricare dintre metodele de mai sus va functiona pentru curatarea unui material textil. Dar nu uitati ca incaltamintea din tesatura este destul de delicata, asa ca trebuie curatate cu miscari masurate si uniforme, altfel puteti rupe structura fibrelor din tesatura. Fiecare pereche de pantofi albi este individuala si necesita o atentie adecvata, iar ingrijirea in timp util va prelungi semnificativ durata de viata, asa ca urmati recomandarile prezentate mai sus, iar pantofii dvs. vor straluci.

Autor